Президентът Петър Стоянов подкрепи Съюза на демократичните сили

25.04.2013

Insert full size

 „През последните 23 години аз гласувам неизменно и съм гласувал само с една бюлетина и това е бюлетината на СДС” – сподели Президента Петър Стоянов на срещата, по покана на председателя на Съюза на демократичните сили д-р Емил Кабаиванов – „Няма да скрия, че през последните дни старите седесари са доста объркани. Няма да скрия, че много хора ме питат за коя дясна партия да гласуват и аз винаги отговарям едно и също. Независимо от грешките, които допусна СДС, независимо и от грешките, които допуска и в тази кампания, независимо от обвиненията в известна разпиляност и липсата на фокус ще бъда честен – предпочитам тази разпиляност на СДС пред обиграния цинизъм на партии, които смятат себе си за десни.” На проведената среща присъстваха и водачите на 24 и 25 МИР в град София Марио Топчийски и Константин Арабаджиев, както и главния редактор на в-к „Демокрация” Александър Йорданов.

Председателят на Съюза на демократичните сили д-р Емил Кабаиванов сподели след срещата, че подкрепата на Президента Стоянов именно в този момент е от голямо значение за СДС. Партията се раздели с лицата на прехода, тези които са участвали в корупционни схеми и в политико-икономически картели и сега време да градим заедно бъдещето на страната.  

„Има и още нещо сградата на улица „Раковски” 134 за мен е свързана с много спомени. Аз никога няма да забравя, че ако не беше СДС и енергията на тези милиони избиратели на СДС никога не бих станал президент на България. Няма да забравя, че най-положителните си емоции съм изживял по митингите на СДС още от първия момент на неговото създаване. Воден от тази емоция за мен няма никакво колебание, на 12 май аз ще гласувам отново за Съюза на демократичните сили”, коментира своя избор Президента Петър Стоянов.

 Insert full sizeЗа настоящото състояние и бъдещето на партията Президента Стоянов, каза: „Да, зная, че СДС не е в най-силната си позиция и това е повече от очевидно. Но независимо от това мой човешки дълг е да гласувам за СДС отново дори и в тази тежка ситуация.

Голямата надежда на всички е СДС отново да стане гарант на автентичното дясно. Сред новите лица на СДС със сигурност има хора, които да пренесат щафетата, със сигурност има хора, които не са омърсени в политическия и в икономическия смисъл на тази дума. Това е нещото, за което жадува многострадалния десен избирател. Жадува да види хора, които са влезли в политиката по-скоро, за да дадат, отколкото да вземат. От тази гледна точка аз смятам, че има енергия. Има енергия, но се иска много труд, за да бъде събудена тази енергия докрай. Иска се много себеотрицателност и жертвоготовност. Дано новите хора в СДС, които сега са, а и ще дойдат, дано те да пренесат тази искра. Повярвайте ми нито една друга дясна партия няма този потенциал, който има Съюза на демократичните сили.”

„Нищо друго не привлича хората така, както искреността, както автентичността, както ясната демонстрация, че си дошъл в политиката, за да дадеш, а не да вземеш”, завърши Президента Стоянов.

В утрешния ден (26 април 2013г, петък) председателя на Съюза на демократичните сили д-р Емил Кабаиванов ще се срещне и с Президента Жельо Желев.


Tags: Емил Кабаиванов, Петър Стоянов, Константин Арабаджиев, Марио Топчийски, СДС

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 26.09.2018

Емил Кабаиванов:Местните и ...

Светослав Малинов не направи политически консултации как да гласува...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"