Румен Христов: За нас големият фокус са местните избори догодина

27.07.2018

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се срещне с местната структура на партията. На брифинг пред медиите той съобщи, че подобни работни срещи по места ще продължат. „Защото целта е възраждането на СДС“, каза Христов.

Заедно започваме работа за възраждането на СДС и отвоюване отново мястото на партията, като автентичната дясна партия, заяви. Смятам, че не само славната история, която има СДС, не само идеологията която изповядва, не само това, което направи през годините за България, но и това което трябва да се направи за бъдеще изисква от нас да намерим отново подход към нашите избиратели. Това няма да стане само с послания и политики, каквито липсваха за съжаление през последните няколко години, и това беше може би причината да се поиска промяна в ръководството на Съюза на демократичните сили.  Много тежка работа предстои и аз много разчитам на местните структури, защото СДС за разлика от други десни формации е партията с най-много местни структури, партията с най-много общински съветници и общински кметове. За нас големият фокус през следващата година и половина са местните избори. Те за изключително важни, започваме работа от сега и се надяваме да постигнем добър резултат, защото практиката показва, че там където имаме представителство в местната власт под форма на повече съветници и кметове, получаваме добри резултати и на други избори. 

Съюзът на демократичните сили е демократична формация и много държа това да се запази, заяви Румен Христов. Аз съм против едноличните решения, затова ние ще спазим процедурата, а процедурата е получаване на мандат от Националния съвет, водене на преговори, рамка за водене на преговори, връщане отново в Националния съвет, обсъждане  и вземане на окончателно решение как ще се явим на изборите. Няма да скрия, че има и един малък процент в рамките на СДС, които предпочитат самостоятелно явяване, дали ще се стигне до такова пак казвам, това ще се вземе като решение от събрание на Националния съвет на СДС.  В понеделник имаме първи национален съвет на новото ръководство, след който предстои пресконференция на интересна тема: „Десният прочит на лявата визия на България“, представена от БСП. Мисля, че съвсем основателно СДС е определил още от самото начало като свой основен опонент БСП предвид на това, че идеологически се различаваме и нашите ценности и политики са коренно различни. В тази връзка ще коментирам и тяхната визия за България.

Относно врачанската структура на СДС, Румен Христов каза, че тя е много сериозна , постига добри резултати, особено на последните и на предходните парламентарни избори. Много се надявам на местните избори да се представим по-добре отколкото на предишните. Имам тази амбиция, навсякъде да се представим по- добре отколкото сме се представяли досега, хората по-места също имат тази амбиция и ще получат категоричната подкрепа на Националното ръководство и на председателя на партията за едно добро представяне.


Tags: СДС, Румен Христов, избори

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 31.05.2019

Румен Христов: Благодаря от...

Резултатите от Евроизбори 2019 са добра новина за българската демо...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 28.03.2019

Медийни участия на СДС за п...

Участия в БНТ и България Он Ер

thumb 27.03.2019

Шанс за дясното - разговор ...

Видео от "Още от деня"

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Европа е изп...

Участието на председателя на СДС в "Плюс-минус" по Нова телевизия

thumb 18.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 18 март, от 17.30 часа

thumb 16.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 март от 11.10 часа

thumb 26.01.2019

Председателят на СДС Румен ...

Запис на разговора в обзорното седмично предаване