Лидерът на СДС Емил Кабаиванов представи листата с кандидат-депутати в Кюстендил

23.04.2013

Insert thumb

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов представи кандидат депутатската листа на партията за 10 МИР

 

Тези дни чухме много лъжи, едни говорят за 250 хиляди нови работни места, но не казват как ще стане. Пенсиите щели да се увеличат двойно или тройно, но не се знае парите за това от къде ще дойдат. На мен ми се иска повече да чувам истината за положението в момента в България, както и предложение как да излезем от кризата, каза Емил Кабаиванов. За мен на първо място е икономиката – осигуряване на стабилен ръст, в който българското производство да се чувства добре, да има български патенти, силно анти-монополно законодателство. На второ място е здравеопазването. Държавата трябва да вдигне ръце от резервния фонд на здравната каса, да бъде разрушен монополът на здравната каса и да има поне още две нива на доброволно здравно осигуряване. Третото е образованието. Ние заявихме, че за да имаме модерно образование, произвеждащо образовани млади хора, които да намират и професионална реализация, трябва минимум 5% от брутния вътрешен продукт да се отделят за образование”, каза Емил Кабаиванов.

Според него трябва да има изборност на председателите на съдилищата, на областните управители и на директорите на униформената полиция в страната. Всеки, който е подложен на избор, той ще си прави винаги сметка как ще работи. България се нуждае от спешна модернизация във всички сфери. В първата година на следващото Народно събрание, трябва да се проведе дебат за това, как да бъде променена Конституцията, как да се въведе гражданският контрол във функционирането на държавата, как да се промени функционирането на държавните институции, каза Емил Кабаиванов.

СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия, Българска социалдемократическа партия, Движение "Гергьовден" и се явяват заедно на изборите на 12 май. Заедно с Кабаиванов в Кюстендил дойде и лидерът на Гергьовден Любен Дилов-син. Събитието уважи и кметът Петър Паунов.

Бе представен водача на листата в Кюстендил, като млад, образован и човек. Владислав Руменов Паунов е роден на 17.07.1986 г. в Кюстендил. Семейството му развива малък и среден бизнес в града в областта на ресторантьорството и транспорта. По образование е бакалавър по стопанско управление и магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски”-Благоевград. Има сестра, студентка медицина в МУ-София. От една година е женен, съпругата му все още учи икономическа специалност.

 


Tags: СДС, Любен Дилов, Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 26.09.2018

Емил Кабаиванов:Местните и ...

Светослав Малинов не направи политически консултации как да гласува...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"