Пресконференции

Съюзът на демократичните сили: Ние ще направим третата голяма промяна в политическия живот на България

28.03.2013

Insert full size

„Именно Съюзът на демократичните сили направи две от най-важните промени в живота на българите през 1997 г. и 1999 г. Искаме сега да внушим на хората, че Съюзът на демократичните сили е онова място на свободата, което беше по време на големите промени в страната, преди СДС да се превърне в монолитна партия”. – Това заяви на пресконференция в синята централа лидерът на Движение Гергьовден Любен Дилов –син.

Днес политическите партии Съюз на демократичните сили, Обединение земеделци, Движение Гергьовден, Радикалдемократическа партия в България и Българска социалдемократическа партия подписаха документ за политическо партньорство за явяване на предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013г, обединени от общи принципи и виждания за политиката на България, за нейното бъдеще, икономика и социален живот.

„Виждаме как пред очите ни се сглобява нова тройна, а може би и четворна коалиция, целяща да управлява през следващия мандат, а в нея са БСП, ДПС, ДСБ и бившият лидер на СДС Мартин Димитров, както и партията на г-жа Кунева, независимо от това, което казват те”, коментира още лидерът на Гергьовден. - „Затова ви призовавам да гледате онлайн излъчванията на заседанията на Централната избирателна комисия, където можете сами да видите какви задкулисни договорки и партийни машинации се подготвят”.

„Изправени сме пред съдбовни избори, които ще определят посоката за развитие на страната. Днес се нуждаем от разумна алтернатива на хаоса, популизма и политическата олигархия.  Ние ще предложим на хората работещи решения за повишаване на доходите, за развитие на регионите и за подкрепа на дребния и средния бизнес. Време е да започне нов период на нормалност без сенки от миналото”, каза лидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева.

Лидерът на Съюза на демократичните сили д-р Емил Кабаиванов коментира: „На 12 май 2013 година българските граждани ще определят не само кой ще управлява държавата през следващите четири години, но с гласа си ще очакват и ще залагат на бъдещето на България след парламентарните избори. Няколко пъти през последните 23 години България е била пред такива съдбоносни избори по отношение на своята геостратегическа ориентация и смяна на политическата система. Днес отново сме изправени пред подобна ситуация.”

Предстои  през следващата седмица да бъдат обявени листите на Съюза на демократичните сили, в които ще има сериозно присъствие на личности от гражданската квота, доказани професионалисти и експерти в различни области.


Tags: Любен Дилов, Емил Кабаиванов, СДС

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 26.09.2018

Емил Кабаиванов:Местните и ...

Светослав Малинов не направи политически консултации как да гласува...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"