СДС призовава за бойкот на противоконституционния референдум за АЕЦ Белене

09.10.2012

Insert thumb

Декларация на СДС относно Референдума За АЕЦ Белене

 

Референдумът за АЕЦ „Белене” е лъжа!

Лъжа е, че с изграждането на нова АЕЦ, токът ще поевтине, както е лъжа, че в бъдеще ще има недостиг на електричество. Лъжа е, че цените на тока ще са толкова космическо високи, че без „Белене” няма да оцелеят нито българският бит, нито българската икономика. Лъжа е и че няма други алтернативи за енергийната система на България. А най-голямата лъжа е, че проектът АЕЦ „Белене” е свобода. Точно обратното – АЕЦ „Белене” е обвързаност и икономическо робство за бъдещите поколения. Целият проект е обвит в лъжи и референдумът за него е поредният опит тези лъжи да бъдат скрити и опаковани в една демократична обвивка, с цел обществото да бъде подведено.

Референдумът за АЕЦ Белене е измама!

Целият проект е заченат в измами, кражби и корупция. Въвличането на всички българи в референдум е поредната измама. Под предтекст, че в дискусията „за” и „против” „Белене” ще бъдат казани всички истини за проекта, БСП иска да подлъже обществото да участва активно в допитването. Целта е ясна – да се осигурят гласовете на минимум 4 милиона български граждани, като в противен случай референдумът няма да е легитимен и няма да постигне начертаните от БСП цели, а резултатите от него няма да са законни и задължителни. В БСП не искат да покажат фактите, такива каквито са, те искат просто вие да участвате, за да може традиционният им електорат, неинформиран, оплетен в лъжи, партийна пропаганда и пристрастие, на база единствено на партийната повеля, да вземе решението вместо вас.

Референдумът за АЕЦ Белене е политически театър!

Тази постановка, има за цел цялата отговорност за измамата „Белене” да се понесе от заблудената публика. Защото БСП знаят, че извършват предателство спрямо българските интереси и не искат да носят тази отговорност. Искат да я носите вие.

СДС призовава всички българи да кажат НЕ на проекта „Белене”, като не участват в тази лъжа, измама и политически театър.

СДС заявява твърдата си позиция за бойкот на референдума за АЕЦ „Белене”! В деня на допитването ще организираме национална кампания с различни спортни и културни събития. Призоваваме всички вместо да се явят пред урните, да отидат да спортуват, да посетят кино или театър, да се разходят сред природата. Бъдете със семейството си и хората, които обичате, но не участвайте в най-голямата измама в българската история, планирана и организирана от БСП.

Не забравяйте историята – БСП искат да ви излъжат отново, така както ви излъгаха преди 26 години, че няма радиация от аварията в атомната централа в Чернобил. Те ви оставиха без информация, без защита, а последиците бяха хиляди отровени българи, за което никой не пое отговорност. Сега, пак искат да ви излъжат, но този път да приемете зависимост и икономическо робство. Ако го направите – днес отговорността ще е ваша, а последиците ще понесат поколенията!

 

 


Tags: Емил Кабаивонв, АЕЦ БЕЛЕНЕ

Още по темата

thumb 19.11.2012

СДС няма да съдейства за ор...

СДС няма да предлага членове за избирателните комисии и няма да съ...

thumb 16.10.2012

Бюджет 2013 е рисков и разо...

СДС е категорично за запазване на плоския данък, заяви председателя...

thumb 12.10.2012

СДС отказва да участва в к...

Писмо от ПП СДС до Президента на Република България Росен Плевнелиев

thumb 11.10.2012 - Казанлък

Емил Кабаванов: Бюджет 2013...

Бюджет 2013 ще е като Бюджет 2012, но по-напудрен, с повече PR , бе...

thumb 11.09.2012

Позиция на СДС относно пров...

За СДС провеждането на референдум за АЕЦ „Белене” противоречи на за...

27.04.2012

Надежда Нейнски: България н...

ЕК не е давала положително становище за възможно участие на Русия ...

thumb 24.04.2012

Синята коалиция иска провер...

Народните представители от Синята коалиция започнаха да събират нео...

thumb 22.04.2012

Да се потърси отговорност з...

Oт СДС призоваваме до края на май прокуратурата и разследващите орг...

thumb 10.04.2012

Мартин Димитров: Синята коа...

Синята коалиция ще гласува срещу вота на недоверие, иницииран от БС...

thumb 03.04.2012

СДС е против вот на недовер...

Председателят на СДС Мартин Димитров коментира пред журналисти след...