Ваньо Шарков: БСП, ДПС и ГЕРБ ще четат различни пасажи от текста на Европейската комисия и това няма да реши никой от проблемите на българското общество

23.07.2012

Insert thumbВнесеният от БСП и ДПС вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в областта на правосъдието и вътрешните работи бе определен от депутата от "Синята коалиция" д-р Ваньо Шарков  като техен вот срещу самите себе си. По думите му докладът на Европейската комисия обхваща период от пет години, през две от които е управлявала тройната коалиция, част от която бяха двете партии- вносителки на вота.

"За мен това е опит за подмяна на спомена за порочните практики на тройната коалиция и опит за прехвърляне на цялата отговорност за петте години мониторинг на управляващите от ГЕРБ. В случая те се оправдават един с друг, надпреварват се кой е по- виновен и гузно премълчават истината за своята част от тази история", коментира д-р Ваньо Шарков.

Според него вотът е изсмукан от оценките в доклада и за това дебатът по него ще бъде безплоден.  "БСП, ДПС и ГЕРБ ще четат различни пасажи от текста на Европейската комисия и това няма да реши никой от проблемите на българското общество", добави той. Народният представител определи, като "политически импотентно" да се заменя липсата на собствени доводи с чужди констатации.

Д-р Шарков посъветва управляващите от ГЕРБ да прочетат грамотно и отговорно доклада, но не като благодарствено писмо.

"В доклада има много тежки констатации и те са длъжни да започнат новия политически сезон с внасяне в Народното събрание на конкретни мерки за изпълнение, за да се преодолеят тези 17 препоръки, които са в доклада", каза още д-р Ваньо Шарков. Той добави, че "Синята коалиция не трябва да участва в гласуването на вота, което е насрочено за сряда.

Д-р Шарков отчете и трите си години в Парламента. За този период депутатът е внесъл 38 законопроекта, седем проекта за решение, три за декларации. Задал е 154 въпроса и е отправил две питания. Общо 226 са изказванията му в пленарна зала, продължили повече от девет часа.

Пред журналисти той коментира и бъдещето на дясното пространство, което според него е в обединението. Прогнозата му бе, че без коалиция  няма да има парламентарна група на СДС в следващия Парламент.

/Петко Павлов, ДарикНюз - Велико Търново/

Чуйте позицията му в звуковия файл. 


Tags: Ваньо Шарков

Още по темата

thumb 22.06.2012 - Велико Търново

Станислав Благов: С Ваньо Ш...

"Тук съм, защото без СДС няма демокрация. Ваньо Шарков е гаранция з...

thumb 29.03.2012

Д-р Ваньо Шарков: Управител...

Изказване на народния представител от Синята коалиция д-р Ваньо Шар...

thumb 27.03.2012

Необходима е актуализация н...

Българската икономика се засилва все повече към пропастта, а ускори...

thumb 23.03.2012

Синята коалиция предлага па...

Съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов и...

thumb 06.03.2012 - Кюстендил

Спрете цирка и кажете истината

СДС настоява този цирк да спре, министър председателя да каже цялат...

thumb 06.03.2012

Мобилните оператори ще приб...

Мерките, с които правителството се опитва да ограничи укриването на...

thumb 22.02.2012

КЗК започва предварителна п...

След като вчера председателят на СДС Мартин Димитров и народният пр...

thumb 21.02.2012

СДС иска оставката на минис...

Министърът на здравеопазването излъга за раздадените бонуси, обяви...

thumb 13.12.2011

СДС настоява за изслушване...

Идеята за стриктни фискални правила трябва да бъде реализирана, зая...