Пресконференции

Емануил Йорданов: Десницата трябва да се яви сплотена и мотивирана на предстоящите избори

07.10.2011
Крайно време е управлението в Смолян да се промени и за мен е особено приятно да застана до кандидата за кмет на общината, излъчен от Синята коалиция, г-н Зарко Маринов и да го подкрепя в тези тежки избори. Това заяви кандидатът за вицепрезидент на СДС Емануил Йорданов в Смолян, където присъства на среща със симпатизанти на десницата и граждани. Срещата се състоя в Планетариума на родопския град и в нея участва и лидера на ДСБ Иван Костов, който също даде своята подкрепа за кандидатурата на Зарко Маринов и призова да се гласува за №4 за кандидат-президентската двойка Румен Христов и Емануил Йорданов.

Емануил Йорданов допълни, че управляващите използват огромни средства и цялата мощ на държавата, с която се злоупотребява. В моите обиколки из страната, навсякъде ми се оплакват от това, че наши кандидати са принуждавани да се откажат от кандидатурите си със заплахи и натиск, че ще бъдат уволнявани членове на семействата им, чрез най-разнообразни проверки от различни държавни институции и не на последно място образуване на наказателни дела срещу тях, подчерта той.

Според него именно заради това десницата трябва да бъде изключително сплотена и мотивирана на тези избори. Той обясни, че има места в страната, където Бойко Борисов подкрепя кандидатите на БСП и такъв е случая със Смолян. Явно за него кандидатурата на Дора Янкова е изключително изгодна, за да може срещу нея да изправи един народен представител, на който никой не му знае името, заяви Йорданов. Той даде пример и с Перник, където премиера дълго е водил спорове с кметицата Янакиева, но срещу нея отново изправя световно неизвестна депутатка от ГЕРБ. Като най-драстичен определи случая във Варна, където Борисов направо си взема кандидат за кмет на БСП.

Емануил Йорданов призова гражданите да бъдат изключително внимателни и по отношение на президентските избори, защото според него покрай местните, те сякаш остават на заден план, а всъщност двата избора са неразривно свързани. По думите му те са много важни за бъдещето на традиционна десница и на старите десни партии, обединени в лицето на Синята коалиция. Ако ние покажем добър резултат на тези избори, това ще ни осигури добро начало за следващите парламентарни избори. По този начин Синята коалиция ще може да заеме в управлението на държавата онази позиция, която заслужава на базата на всичко, което е направила до този момент за България и на базата на експертния потенциал, с който разполага, бе категоричен Йорданов. Той подчерта, че не е тайна за никого, че в Синята коалиция са хората с най-добрия управленски опит, хората от най-успешното управление на страната ни, благодарение на което две правителства живяха безметежно без да правят нищо.



Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.01.2015

Румен Христов: Тютюнопроизв...

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарна...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 15.12.2014

Румен Христов: Проектобюдже...

Това коментира в Русе на пресконференция, депутатът от Реформаторск...

thumb 17.11.2014

Румен Христов: Единството в...

Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено ...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 17.09.2014

Румен Христов: Духът на дем...

Това заяви водачът на листата на РБ Румен Христов на пресконференци...

thumb 10.09.2014

Костадин Марков: За разлика...

Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформатор...