Пресконференции

Румен Христов : Ако десницата спечели изборите, в България ще се случи промяната, от която страната ни има нужда

11.08.2011

Кандидатът за президент на Синята коалиция Румен Христов и народният представител от СДС Кирчо Димитров са на обиколка в Сливенски регион.

Вчера двамата са посетили градовете Твърдица, Нова Загора и Шивачево и село Боров дол. Днес те се срещнаха със симпатизанти на коалицията от Сливен и с журналисти. С тях бе и кандидатът на сините за кмет на Сливен и водач на листата за общински съветници - адвокат Димитър Сяров. Обиколката продължава и утре в Община Котел.

Румен Христов заяви, че вече е посетил 130 селища в страната и си е поставил амбициозната задача да се срещне с жителите на всички 264 общини на България. „Това е моята кампания „Очи в очи", за да се срещна с максимален брой избиратели, да чуя тяхното мнение и лично да ги помоля да ме подкрепят", каза кандидатът за президент на Синята коалиция. Той заяви още, че в цялата страна проблемите са едни и същи и са основно четири. Първият от тях е високата безработица, вторият - ниските доходи и пенсии, третият - битовата престъпност, която Румен Христов определи като терор спрямо възрастните хора.

Четвъртата група проблеми засягат високите цени, налагани от монополите. Христов е убеден, че ако десницата спечели изборите, в България ще се случи промяната, от която страната ни има нужда. „Алтернативата на тези избори е в лицето на десницата. Ние имаме нужда от работеща икономика и изравняване на доходите поне с някои от страните на Европейския съюз, каза той.

Според Христов президентът трябва да е независим, да бъде президент на всички граждани, да работи в тяхна изгода и не е нужно да се разширяват правомощията му. Държавният глава трябва още да притежава достойнства, да бъде различен и прагматичен и да може да казва „не", когато е необходимо. Кандидатът на сините е сигурен, че ще стигне до балотаж на президентските избори заради високия брой на хората с десни възгледи, както и опита на десницата да управлява в трудни ситуации.

Румен Христов допълни, че ако стане президент, ще очаква папка с молби за напускане на хора, които имат отношение към политиката на президентската администрация. Той заяви, че е запознат с проблема около водния цикъл на Сливен и изрази съжаление, че гражданите са потърпевши от ситуацията. Депутатът Кирчо Димитров и кандидатът за кмет на Сливен Димитър Сяров одобряват решението на МОСВ да спре работата по проекта до изясняване на всички подробности за възникването на проблема и да се вземе най-доброто решение, в интерес на сливенските граждани.




Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.01.2015

Румен Христов: Тютюнопроизв...

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарна...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 15.12.2014

Румен Христов: Проектобюдже...

Това коментира в Русе на пресконференция, депутатът от Реформаторск...

thumb 17.11.2014

Румен Христов: Единството в...

Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено ...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 17.09.2014

Румен Христов: Духът на дем...

Това заяви водачът на листата на РБ Румен Христов на пресконференци...

thumb 10.09.2014

Костадин Марков: За разлика...

Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформатор...