Пресконференции

Целта на СДС и Синята коалиция е обединение на всички десни партии зад една кандидатура

14.05.2011
Целта на СДС  и Синята коалиция е обединение на всички десни партии зад една кандидатура. Това е предимството на нашия кандидат за президент Румен Христов пред Светослав Малинов. Това заяви председателят на синята партия Мартин Димитров пред журналисти в град Сливен. Според него е дошъл момента десницата да излезе единна на тези избори. Той подчерта, че бъдещия президент трябва да бъде коректив на сегашното управление и това може да бъде само десен президент. Бъдещият президент категорично трябва да се противопостави на опита България да бъде продадена на Русия, допълни синият лидер. По думите това е причината бъдещият президент да е убеден демократ и от първия ден на мандадта си да каже, че истинския път на България е към ЕС и НАТО и да се противопостави на наглото предаване на националните интерес

Кандидатът за президент на СДС Румен Христов заяви, че това е огромно предизвикателство за него и неговата номинация е показала, че партията е демократична формация, в която има плурализъм. Според него българският президент трябва да бъде различен, диалогичен и прагматичен. Той обясни, че България и българските граждани имат нужда от алтернатива и коректив. Корективът може да бъде най-авторитетния политик като институция, а именно президентската. Силно се надявам следващият президент на България да няма нищо общо с онова минало на страната ни преди 10 ноември, подчерта синият кандидат за държавен глава. В тази връзка той припомни, че в момента трите най-важни позиции в България тези на министър-председателя, на председателя на парламента и на президента се заемат от бивши членове на БКП. Нека българските граждани да изберат президент - демократ, който да върне България, там където й е мястото  - Европейския съюз и НАТО, бе категоричен Румен Христов. Според него правомощията на президента му позволяват да бъде прагматичен и да помага на българските правителства. Той обясни, че по време на кампанията ще се обърне към българските граждани за подкрепа, защото България трябва да завърши своите реформи и СДС и Синята коалиция имат амбицията да го направят.

По-рано през деня председателят на партията и кандидатът за президент от СДС се срещнаха с актива на синята партия в града.

 


Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.01.2015

Румен Христов: Тютюнопроизв...

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарна...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 15.12.2014

Румен Христов: Проектобюдже...

Това коментира в Русе на пресконференция, депутатът от Реформаторск...

thumb 17.11.2014

Румен Христов: Единството в...

Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено ...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 17.09.2014

Румен Христов: Духът на дем...

Това заяви водачът на листата на РБ Румен Христов на пресконференци...

thumb 10.09.2014

Костадин Марков: За разлика...

Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформатор...