Пресконференции

Мартин Димитров: ГЕРБ има гузна съвест за управлението на Пловдив

17.09.2010

 По отношение на Пловдив ГЕРБ има гузна съвест, а понякога това е причината за погрешна политика. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров,  на пресконференция съвместно с ръководството на СДС -Пловдив. 

Според председателя на СДС, от партията на Бойко Борисов са допуснали БСП през задната врата до властта на града. Това е причината за сериозното натоварване на отношенията между правителството и община Пловдив, смята синият лидер. Аз съм убеден, че много хора от ГЕРБ чувстват вина за това лошо развитие на града, което никога не се е случвало, подчерта Мартин Димитров. Ако някой от гласоподавателите знаеше, че кметът Славчо Атанасов ще се превърне в причина социалистите да бъдат допуснати до управлението на града, нямаше да гласуват за него със сигурност, каза още той.

Ръководството на СДС настоя премиерът да изпълни обещанието, което даде още докато беше кмет на София и да ускори построяването на завод за отпадъци в столицата. По думите на Мартин Димитров, от боклука печелят фирмите, които транспортират балите. Според него, не е допустимо да се пренебрегва мнението на Общинските съвети в населените места, където се депонират балите със смет от столицата. Трябва да се обсъди национална стратегия по проблема, заяви още Мартин Димитров.

Бившият кмет на Карлово Емил Кабаиванов припомни, че още през 2006 г. неговата община, заедно с пловдивската, се съгласиха да приемат софийски боклук. Тогава двата града дадоха острочка на столицата, за да има време за изграждане на неин екозавод. „Четири години по-късно сме изправени пред същата криза, недоумява Кабаиванов. - Досега София не си е построила завода, не е ясно дали ще го има и през 2012 или 2013 г. Депото в Суходол е с изчерпан капацитет, а новото в Яна още не е започнато."
Това означавало само едно - екскурзиите на софийски бали до Пловдив ще продължат и никой не може да каже до кога.

Председателят на СДС-Пловдив Петър Попов припомни, че още през 1992 г., тогавашнто синьо управление на града е взело предвидливо решението да изгради регионалното депо в Цалапица - първото в страната по европейски стандарти. Сега се оказва, че сме изградили депо за... софиянци: „Учудващо е, че по такъв безпардонен начин се взима решение за депониране на допълнителни бали, без да се зачете мнението на пловдивчани. И това ще се прави в едно изчерпващо се депо! Всички тези спекулации дали сметището в Цалапица има капацитет или не, са само правене на политика. Пловдивската общественст също трябва да се надигне срещу това поведение на правителството, което не изпълнява ангажиментите си към града ни", призова Петър Попов.
 

 

 


Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.01.2015

Румен Христов: Тютюнопроизв...

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарна...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 15.12.2014

Румен Христов: Проектобюдже...

Това коментира в Русе на пресконференция, депутатът от Реформаторск...

thumb 17.11.2014

Румен Христов: Единството в...

Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено ...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 17.09.2014

Румен Христов: Духът на дем...

Това заяви водачът на листата на РБ Румен Христов на пресконференци...

thumb 10.09.2014

Костадин Марков: За разлика...

Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформатор...