Пресконференции

СДС- Пловдив иска отговорност от управлението заради скандала с общинските служители

13.03.2009

 

Бързо разследване и произнасяне на компетентните органи в най-кратки срокове срещу обвинените в корупция двама общински служители, това поиска СДС- Пловдив в лицето на председателя Николай Караиванов по време на днешната пресконференция. Ако бъде доказана тяхната вина, то синята партия ще поиска управлението на града да понесе своята отговорност. „Петното, което се хвърля с ареста на общинските служители, не е само срещу управлението на града и кметската администрация, но и срещу пловдивчани. Ние не искаме да има политически спекулации по отношение на въпросното дело и затова приканваме кметът Славчо Атанасов да не говори повече по въпроса дали ще бъдат върнати арестуваните служители на Общината на работа, или не", каза Николай Караиванов.
Според СДС мерките, които се взимат от страна на кметската администрация не са достатъчни и създаването на нарочни комисии прехвърля проблема от болната на здравата глава, защото това е чисто управленски проблем.
Във връзка с решаването на подобни казуси СДС ще настоява за публична работеща електронна община, която да следи за административни нарушения. Необходим е публичен регистър, с помощта на който всички граждани да могат да проследяват как се движи дадена преписка в електронната система.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати и депутати в 41-то Народно събрание СДС ще проведе вътрешнопартийни избори за кандидати на 11 април, като до 25 март е срокът за номинации от членовете на СДС. В тази връзка председателят на СДС - Пловдив Николай Караиванов заяви, че няма да участва в кандидатдепутатските листи, но ще работи и ще даде своя принос по време на кампанията за успех на изборите.

СДС е против изграждането на претоварна станция за твърди битови отпадъци в рамките на града, стана ясно по време на пресконференцията. Според депутата от ОДС Петър Попов заместник-кметът в Община Пловдив Александър Константинов е започнал процедура по изграждането на такава в район Южен, която е в разрез със законовите и нормативни правила за изграждането й. Опасенията са, че ако се забави пускът на екологичния завод в Шишманци, то претоварната станция може да се превърне в незаконно сметище, което да застраши здравето и живота на жителите на района.

 

 

 

 


Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.01.2015

Румен Христов: Тютюнопроизв...

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарна...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 15.12.2014

Румен Христов: Проектобюдже...

Това коментира в Русе на пресконференция, депутатът от Реформаторск...

thumb 17.11.2014

Румен Христов: Единството в...

Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено ...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 17.09.2014

Румен Христов: Духът на дем...

Това заяви водачът на листата на РБ Румен Христов на пресконференци...

thumb 10.09.2014

Костадин Марков: За разлика...

Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформатор...