Емануил Йорданов : Връща се интересът към традиционната десница

16.10.2011

Insert thumbПресконференция на кандидата за вицепрезидент на СДС Емануил Йорданов и кандидатът за кмет на община Варна от Синята коалиция Николай Недков в морската столица

Предизборната ми обиколка и срещите ми с хората показват връщане на интереса към Съюза на демократичните сили и старите десни партии. Това заяви на пресконференция във Варна кандидатът за вицепрезидент Емануил Йорданов, в която взе участие и кандидата за кмет на Варна от Синята коалиция Николай Недков. Йорданов бе на посещение в морската столица, където предишната вечер се срещна с десни симпатизанти и демократи.

Той отбеляза, че преди да пристигне във Варна е посетил пет общини, в които са издигнати млади и интелигентни кандидати за кметове – хора, които могат да върнат доверието в традиционната десница. Хубаво е, че и във Варна сме обединени в рамките на Синята коалиция, добави Йорданов и представи синият кандидат за кмет на града Николай Недков като свой приятел и колега от университета.

Емануил Йорданов каза, че е гледал дебата между набедените, според него, за първи трима в президентската надпревара, но му е станало скучно и е установил, че опонентите им не са наясно с правомощията на президента и вицепрезидента. В тази предизборна кампания никой от кандидатите не говори за едно от основните правомощия на президента да осъществява контрол върху законодателство чрез връщане на закони на Народното събрание, подчерта синият кандидат за вицепрезидент. Той бе категоричен, че ако заедно с Румен Христов бъдат избрани ще връщат всеки закон на парламента, който е лобистки, закон, който създава предпоставки за корупция, закон, който нарушава правата на гражданите или бизнес климата в страната. Йорданов добави, че от обиколките му е станало ясно, че българския бизнес в този момент е изправен пред много тежка ситуация. Всички са наясно, че държавата не плаща задълженията си, а в същото време натиска бизнеса за получаване на всички данъци и такси, които се дължат. Това може да доведе до верижни фалити и много хора са на ръба на фалита, а правителството, което се представя за дясно, нехае и се интересува от финансова дисциплина, подчерта той. Според него управляващите са се опитали да ангажират Европейската народна партия, но проблема им е, че им липсва политически опит и политическа памет. По думите му външната подкрепа никога не е давала отражение върху изборния резултат в България, защото той ще бъде определен от настроенията на хората, които очевидно не са в полза на ГЕРБ към този момент. Йорданов отбеляза, че освен факта, че опонентите им в предизборната кампания не са подготвени, те бягат и от предизборни дебати и се организират такива само между удобни, за управляващите, кандидати. Очевидно най-удобният кандидат е Ивайло Калфин, защото с него се срещнаха два пъти, а вчера включиха и Миглена Кунева, добави той. Синият кандидат за вицепрезидент подчерта, че управляващите ще търсят ниска избирателна активност, при която купуването на гласове и неправомерния административен натиск ще дадат своя резултат в полза на ГЕРБ.

Кандидатът за кмет на община Варна от Синята коалиция Николай Недков от своя страна обясни положението в морския град, като добави, че се наблюдава същия натиск, а управляващата партия ГЕРБ е подкрепила дълго управляващия кмет Кирил Йорданов. По думите му по този начин те са направили услуга на варненци, тъй като те нито обичат управлението на ГЕРБ, нито харесват  дългото управление на Кирил Йорданов. Ние очакваме във Варна голям отрицателен вот спрямо ГЕРБ и Кирил Йорданов, но въпроса е къде ще отиде той, бе категоричен Недков. Според него гражданите все още се чудят за кого да дадат гласа си, защото е много трудно през една кампания посланията да стигнат до избирателите.

Синият кандидат за кмет на морския град подчерта, че след стотиците си срещи с варненци е разбрал, че хората искат обединение на десните сили и възможност за работа и доходи. Очевидно е, че община Варна е загърбила своя ангажимент, разбира се непряк, да стимулира развитието на бизнеса и работните места. Не случайно и в основата на нашата програма сме си поставили тези цели – стимулиране на бизнеса, създаване на нови работни места и повишаване на средната работна заплата във Варна, която в момента е по-ниска от тази за страната, заяви Недков. Той добави, че мерките, които ще предприеме са намаляване на местните данъци и такси, защото те са най-високи в страната, намаляване на общинските наеми за търгуване на открити площи. По думите му настоящето управление на Варна е загърбило истинските проблеми на хората и само десните сили могат да дадат шанс на държавата да тръгне напред, на общините да тръгнат напред, за да може България да вземе достойно място в Европа без полицейщина и натиск, а с инициатива и просперитет, каза в заключение Николай Недков.


Tags: Емануил Йорданов

Още по темата

thumb 21.10.2011

Места и часове на гласуван...

Информация за часа и мястото на гласуване на председателя на СДС Ма...

thumb 21.10.2011 - Плевен

Румен Христов: Можем и иска...

Ние с Емануил Йорданов можем и искаме да променим България.Това зая...

thumb 21.10.2011 - Перник

Мартин Димитров: Николай Др...

Кандидатът за кмет на Перник Николай Драгомиров е единствената сери...

thumb 21.10.2011 - Монтана

Мартин Димитров: Няма как д...

Лидерът на СДС и кандидатът за вицепрезидент на десните Емануил Йор...

thumb 19.10.2011

Румен Христов и Емануил Йор...

Кандидатите на десницата отговарят на въпроси, зададени от потребит...

thumb 19.10.2011

Eмануил Йорданов: Управлени...

Кандидатът за вицепрезидент на СДС Емануил Йорданов и общинския съв...

thumb 18.10.2011

Подкрепа от Националното р...

За президентските избори препоръчваме да се гласува с бюлетина номе...

thumb 17.10.2011

Кампанията на кандидат-през...

Интерактивна карта на посещенията на кандидат-президентската двойка...

thumb 17.10.2011 - Габрово

Емануил Йорданов:Ще връщаме...

Категоричната си подкрепа за кандидата за кмет на Габрово от Синята...

thumb 16.10.2011 - Шумен

Емануил Йорданов ще се бори...

Ще се борим България да бъде правова държава, нещо, което не се наб...