Румен Христов: Можем и искаме да променим България

21.10.2011

Лидерът на Съюза на демократичните сили Мартин Димитров, кандидатите за президент и вицепрезидент на обединената десница Румен Христов и Емануил Йорданов заедно с настоящия кмет и кандидат за четвърти мандат на град Плевен Найден Зеленогорски закриха предизборната кампания на десницата. Пред изпълнения с демократи площад в града те призоваха за победа и единство на тези избори.

 Председателят на синята партия зададе риторичния въпрос дали плевенчани искат още четири години да имат успешен кмет в лицето на Найден Зеленогорски и получи мощен положителен отговор. Демокрацията иска битка всеки ден и затова бяха направени опити да се използва сталинския метод – има кандидат – има проблем, няма кандидат – няма проблем, заяви Димитров. Той подчерта, че Съюза на демократичните сили и десницата наложи демокрацията в България и затова трябва да се покаже, че има демократи с права, които не позволяват нарушаването им. Синият лидер пожела на-високия резултат да е в Плевен и допълни, че ако всички хора, които гласуват на местните избори го направят и на президентските - победата е възможна.

 Кандидатът за президент на обединената десница Румен Христов отбеляза, че предстоящите избори за президент и вицепрезидент са изключително важни и той заедно с Емануил Йорданов знаят, могат и искат да променят България. Ние заявяваме ясно и категорично, че ще преведем България през кризата и ще я заведем на правилното място - достоен член на Европейския съюз. Аз искам тази държава да се промени, за да могат нашите деца да останат тук, подчерта Христов.

 Найден Зеленогорски благодари на всички свои поддръжници за подкрепата в тежката кампания и опитите да бъдат спрени от участие в изборите.Ние тръгнахме в тази кампания с позитивизъм и ясна визия за развитието на Плевен. Убеден съм, че ние от десницата имаме куража и възможностите да покажем, че можем да се справим и ще победим, бе категоричен той. Зеленогорски призова всички да бъдат мотивирани и ефективни в последните часове от кампанията, за да се поздравят с победа на 23 октомври.

 Кандидатът за вицепрезидент на СДС Емануил Йорданов отбеляза, че противниците на десните сили нямат достойнство и трябва да бъдат наказани на тези избори. 


Tags: Найден Зеленогорски, Мартин Димитров, Емануил Йорданов, Румен Христов

Още по темата

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 09.03.2017

Румен Христов: Нинова лъже ...

Разбирам неистовото желание на БСП отново да се върне на власт, но ...

thumb 29.01.2017

Румен Христов: СДС зове за ...

Никой не е изключвал ДСБ от Реформаторския блок. Радан Кънев и друг...

thumb 10.11.2016

Реформаторски блок - Русе: ...

Днес представители на Реформаторския блок в Русе дадоха съвместна п...

thumb 18.05.2015

РБ ще има свой кандидат за ...

Основната задача, която си поставям е развитие и укрепване на общин...

thumb 19.01.2015

Румен Христов: Тютюнопроизв...

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарна...

thumb 26.09.2014

Румен Христов: От РБ сме ка...

Водачът на листата на Реформаторския блок в Русе Румен Христов и ка...

thumb 21.09.2014

Румен Христов: 106 години с...

Водачът на русенската листа за предстоящите парламентарни избори Ру...

thumb 17.09.2014

Румен Христов: Духът на дем...

Това заяви водачът на листата на РБ Румен Христов на пресконференци...

thumb 16.09.2014

Румен Христов: Реформаторск...

Интервю на водача на русенската листа на Реформаторския блок Румен ...