Дъжд от голове в демонстративен футболен мач

13.10.2011

Insert full sizeДемонстративен футболен мач се игра на спортен комплекс „Балона”, стопанисван от футболен клуб „Спартак 1919” - Плевен. Участници в срещата бяха: председателят на СДС Мартин Димитров, кандидатът за кмет и водач на листата на „Българска нова демокрация” Найден Зеленогорски, най-добрият футболист на „Левски” за сезона и кандидат за кмет на Своге Христо Йовов, народният представител д-р Ваньо Шарков, световният шампион по бокс за професионалисти Александър Владимиров, съпрезидентът на ФК „Спартак 1919” Георги Милев, президентът на ФК „Белите орли” Веселин Ванев, капитанът на ФК „Спартак 1919” Кунчо Кунчев, кандидатите за общински съветници Тони Вашков и Стефан Милев и бивши футболисти на плевенските клубове. След кратко опознаване на състезателите последва бърза атака и гол на лидера на СДС Мартин Димитров за отбора на тъмносините. Светлосините отвърнаха с няколко остри разигравания, след едно от които Цветомир Младенов изравни. Минути след това за 2:1 за светлосините отбеляза Благо Петков. Последва ответен удар за 2:2 с гол на Стефан Кутов.
Второто полувреме започна с гол на световния шампион по бокс Сашко Владимиров. Светлосините изравниха с втори гол на Младенов. С неспасяем удар Найден Зеленогорски направи резултата 4:3 за тъмносините. За 4:4 Младенов оформи своя хеттрик.
Мачът завърши с изпълнение на дузпи, при които по-добър се оказа отборът на светлосините.
След края на срещата със своя декларация ръководството и футболистите на футболен клуб „Спартак 1919” подкрепиха кандидатурата на Найден Зеленогорски за кмет на Плевен.
„Само допреди две години в Плевен се говореше с тъга и носталгия за отминалите славни футболни години. Тогава ФК „Спартак 1919” беше създаден в името на традицията и за радост на стотиците си верни фенове. Пътят, който извървяхме, не беше лек. В момента с гордост можем  да кажем, че сме изградили силен и перспективен отбор. Целта ни е да влезем в „А” републиканска футболна група. Тези наши планове нямаше да се осъществят без подкрепата на Община Плевен и кмета на града г-н Найден Зеленогорски. По тази причина заставаме зад кандидатурата му в настоящата предизборна кампания, защото без сериозната материална и финансова подкрепа, която получавахме досега от него, както и без обещаното ни бъдещо съдействие, футболен клуб „Спартак 1919” няма да може да осъществи мечтите си.”, се казва в декларацията за подкрепа, подписана от 42 треньори и футболисти от клуба. 

ПВ+


Още по темата

thumb 16.01.2017

СДС е за широко дясно обеди...

Националният съвет на Съюза на демократичните сили обсъди възможнит...

thumb 19.10.2015

Божидар Лукарски ще награди...

Есета изпратиха младежи от София, Монтана, Пловдив, Бургас, Златогр...

thumb 09.10.2015

Главният секретар на СДС се...

Съюзът на демократичните сили е единствената българска партия, пока...

thumb 03.08.2015

СДС Перник стартира отпуска...

Всеки перничанин може да посети офиса на СДС и да си вземе издание ...

thumb 29.06.2015

СДС Русе почисти част от кея

Членовете на СДС призовават русенци да създадат своя инициатива за ...

thumb 07.12.2014

СДС ОТПРАЗНУВА СВОЯ 25 – ТИ...

Празненството започна от пл. Славейков и премина по сините стъпки д...

thumb 05.12.2014

Честваме 25 години Съюз на ...

Нека с Вас да направим още една крачка напред!

thumb 15.05.2014

Реформаторският блок е един...

Стотици бургазлии изпълниха площада пред Общината и викаха „Побед...

thumb 20.02.2014

Председателят на СДС Божида...

Председателят на СДС Божидар Лукарски присъства на официалната цере...

thumb 29.01.2014

Реформаторският блок ще за...

Партиите от РБ, представители на "Протестна мрежа", студенти и учас...