Кандидатите на БНД: Ще съхраним съществуващите училища и детски заведения

13.10.2011

Insert full size„В това тежко време, в тази криза, не само икономическа, а и духовна, вие – учителите, сте апостоли и правите всичко възможно да образовате и възпитавате децата на България. Не мога да си представя демократичните промени в нашата страна без вашите усилия. С вас никога не сме били опоненти, а партьори в търсенето на най-добрите решения за учителите на Плевен, за хората, ангажирани в образователната сфера. Надявам се така да  бъде и в бъдеще! Пожелавам ви много здраве, вяра и кураж!”, с тези думи кандидатът за кмет и водач на листата на партия „Българска нова демокрация” поздрави учители от КТ „Подкрепа” в Плевен с Международния ден на учителя - 5-и октомври.
За Община Плевен човекът е винаги основен приоритет и най-важните инвестициите са тези в образованието, културата и здравето на хората на Плевен. Кандидатът за кмет Найден Зеленогорски поема  ангажимента и през следващите четири години, както досега, около 55% от общинския бюджет да бъдат отделяни за образование, култура и здравеопазване.
Друг ангажимент в образователната сфера е осигуряването на стабилността на системата - чрез запазване на работните места и съхраняване на съществуващите училища и детски заведения. Факт е, че Община Плевен е една от малкото общини в България, която въпреки финансовите трудности, успя да съхрани пет извънучилищни педагогически и обслужващи звена, които и през следващите четири години ще продължи да финансира, за да могат плевенските деца и ученици да осмислят свободното си време с творчество и спорт. Това са: Център за работа с деца, Център за ученическо, научно и техническо творчество, Междуучилищен център за трудово, политехническо обучение, Ученическа спортна школа и общоградско общежитие.
Ще продължи и традиционно доброто сътрудничество със синдикалните организации и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Синдикалното партньорство ще бъде насочено към изготвяне и сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Средно образование” на територията на Плевенска община.

ПВ+


Още по темата

thumb 16.01.2017

СДС е за широко дясно обеди...

Националният съвет на Съюза на демократичните сили обсъди възможнит...

thumb 19.10.2015

Божидар Лукарски ще награди...

Есета изпратиха младежи от София, Монтана, Пловдив, Бургас, Златогр...

thumb 09.10.2015

Главният секретар на СДС се...

Съюзът на демократичните сили е единствената българска партия, пока...

thumb 03.08.2015

СДС Перник стартира отпуска...

Всеки перничанин може да посети офиса на СДС и да си вземе издание ...

thumb 29.06.2015

СДС Русе почисти част от кея

Членовете на СДС призовават русенци да създадат своя инициатива за ...

thumb 07.12.2014

СДС ОТПРАЗНУВА СВОЯ 25 – ТИ...

Празненството започна от пл. Славейков и премина по сините стъпки д...

thumb 05.12.2014

Честваме 25 години Съюз на ...

Нека с Вас да направим още една крачка напред!

thumb 15.05.2014

Реформаторският блок е един...

Стотици бургазлии изпълниха площада пред Общината и викаха „Побед...

thumb 20.02.2014

Председателят на СДС Божида...

Председателят на СДС Божидар Лукарски присъства на официалната цере...

thumb 29.01.2014

Реформаторският блок ще за...

Партиите от РБ, представители на "Протестна мрежа", студенти и учас...