Цели и приоритети

Найден Зеленогорски: Реализирахме 60 партньорски проекта, заедно с неправителствени организации

13.10.2011

Insert full sizeРазширяването на възможностите за съвместна работа и търсенето на нови формати бяха темата на срещата на кандидата за кмет Найден Зеленогорски и кандидати за общински съветници от партия „Българска нова демокрация” с представители на неправителствени организации и читалища от Плевенска община. Партньорските проекти имат значителен принос за местното икономическо и социално развитие, подчерта още в началото на разговора Найден Зеленогорски. Важно е да се знае, че от изготвените и одобрени за финансиране до настоящия момент 72 проекта на обща стойност за 34 871 505 лева, партньорските проекти са 60. В последните три години, на базата на реализирани повече от 20 собствени и партньорски проекти по различни програми и донорски инструменти, Община Плевен направи много сериозна крачка напред в развитието на социални услуги в общността, предназначени за хора в неравностойно социално положение, с акцент върху подкрепата за деца и лица с увреждания.
Към действащите до началото на третия мандат шест общински Домашни социална патронажа, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни с увреждания, през 2009 година, също на проектен принцип, бяха разкрити още пет нови услуги. От 2010 година бе разкрит Център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа, а в началото на 2011 година стартираха още две  иновативните услуги.
Изключително със съдействието на неправителствени организации става изработването на различните стратегически документи на Община Плевен. Вече са традиция през годините и организираните съвместно културни и спортни празници.
Много и различни са съвместните проекти между Община Плевен и читалищата на територията й - социални, културни, спортни. Общо 33 са читалищата, като от тях 9 са в града и 24 – в малките населени места в общината. Местната власт подкрепя финансово фолклорни състави от читалищата, които участват в престижни национални конкурси, фестивали и събори. Финансова подкрепа те получават и при честването на значими празници, годишнини и юбилеи.
„Програмата ни е отворена за нови предложения и инициативи на читалищата и неправителствените организации. Нека заедно да я напишем!”, призова в края на срещата Найден Зеленогорски. 

ПВ+


Още по темата

thumb 14.01.2014

СДС настоява новият изборен...

От СДС продължаваме да настояваме за въвеждане на задължително глас...

thumb 17.11.2013

Реформа на правосъдието и с...

На брифинг Реформаторският блок представи акценти от програмата си ...

thumb 06.07.2013

НОВИ ИЗБОРИ, НОВ ОБЩЕСТВЕН ...

Политическа декларация на Съюза на демократичните сили, приета на...

thumb 14.04.2013

Политически приоритети на ...

10 стъпки за развитието на България - Нашите ценности, Нашата полит...

thumb 28.03.2013

Съюзът на демократичните си...

Сините партии подписаха документ за политическо партньорство

thumb 17.02.2013

Емил Кабаиванов: СДС трябва...

Националният съвет на СДС прие основите на общата политическа платф...

thumb 11.09.2012

СДС започна дискусия по при...

Председателят на СДС Емил Кабаиванов съобщи на брифинг слад заседан...

thumb 04.09.2012

СДС определи приоритетите з...

Темите и приоритетите на СДС, които ще лансира и защитава през нови...

19.05.2012 - Ловеч

Пресконференция на лидерите...

Лидерът на СДС в Ловеч Георги Митев: Решението е логично, макар и ...

thumb 23.04.2012 - Бургас

ОГРАНИЧАВАТ ДОСТЪПА ДО ПОМО...

Поправка в правилника за отпускане на помощта за ин-витро ще ограни...