Дипломира се вторият випуск на Политическата академия на СДС

24.07.2011

Insert thumb

От 22 до 24 юли във Велико Търново се проведе последният, пети, модул за второто издание на Политическата академия на СДС, „Медии и политика".

Изявени преподаватели от висши учебни заведения и видни журналисти работиха заедно с участниците през тези дни, съчетавайки теорията  с практически упражнения, за изграждане на умения и организаторски способности в младите курсисти за работа с медиите. Полезни съвети курсистите получиха от водещата на предаването „На четири очи" по Нова телевизия  Цветанка Ризова. Програмният директор в Европейския институт Любов Панайотова коментира механизма за партньорство и проверка от страна на Европейския съюз, а общинският съветник в СОС  и представител на страната ни в Комитета  на регионите Владимир Кисьов обясни работата на европейските институции, свързани с местната власт. Синият евродепутат Надежда Нейнски сподели с младите хора опит и впечатления от работата си в Европейския парламент.

Преди четири месеца Съюзът на демократичните сили стартира втория випуск на Политическата академия на партията, която продължава да развива  амбициозната идея за налагането на дългосрочен и траен институт за политическа подготовка на кадри, както на национално, така и на местно ниво. За втора поредна година този проект продължава да е основен приоритет пред ръководството на партията. Над 60 млади хора на средна възраст 30 години от 24 области на страната бяха обхванати в пет основни модула на обучение. Те се запознаха с политически идеологии, функции и роля на политическите партии в модерните политически системи, взаимодействието на десните партии в рамките на Европейския съюз. Анатомията на властта и функциите на основните институции.Организация и управление на предизборни кампании. Местна власт и регионална политика, медии и медийни стратегии.

Много динамично, обучението съчета лекции, изнесени от видни политици, експерти и специалисти в отделните направления, с практически занятия.

 Основният инициатор на академията, главният секретар на СДС Димитър Иванов, оцени високо работата и активността на участниците  при закриването на академията. Вторият випуск продължи успешното обучение на кадри за партията, каза той. Най-отличилите се участници ще посетят и Брюксел, където ще се запознаят на място с работата на европейските институции.

Председателят на партията Мартин Димитров изрази задоволството си от постигнатите резултати, отличните си впечатления от нивото на обучение и подчерта, че този проект ще продължи и занапред, защото младо и подготвено попълнение на синята партия е гаранция за нейното стабилно място в политическия живот на страната.

 Председателят на партията и главният секретар връчиха сертификати на участниците в Академията

 Политическата академия бе организирана и проведена  от Съюза на демократичните сили със съдействието на фондация „Конрад Аденауер" .


Tags: Димитър Иванов, Политическа академия

Още по темата

thumb 13.05.2011

Стартира Вторият випуск на ...

СДС продължава политическото обучение и подготовка на млади и персп...

thumb 25.10.2010

Среща на Главните секретари...

Среща на Главните секретари на десни и центристки партии , организи...

thumb 08.07.2011

Проведе се Четвъртият модул...

Главният секретар на СДС Димитър Иванов откри Четвъртия модул на П...

thumb 24.06.2011

Провежда се третият модул н...

Главният секретар на СДС Димитър Иванов откри днес Третия модул на ...

thumb 27.05.2011 - Велико Търново

Проведе се Вторият модул на...

СДС продължава политическото обучение и подготовка на млади и персп...

thumb 10.10.2010

Дипломира се първият випуск...

Председателят на партията Мартин Димитров и Главният секретар Димит...