Проведе се Вторият модул на Политическата академия на СДС

27.05.2011

СДС продължава политическото обучение и подготовка на млади и перспективни кадри

 

Във Велико Търново се проведе вторият модул на втория  випуск на Политическата академия на Съюза на демократичните сили. Главният секретар на партията Димитър Иванов  приветства участниците и им пожела ползотворна работа. В обръщението си към участниците в академията  Главният секретар отбеляза, че това е успешен проект и изрази надежда, че ще се утвърди като постоянна инициатива в СДС. Целта е да има подготвени млади хора на всяко ниво - национално и регионално, които да се справят с предизвикателствата на управлението, допълни Иванов.

 

На откриването присъства още зам.- главният секретар на СДС Христо Панчугов, който обяви че основната  идея е да се изгради устойчив механизъм за изграждане на лидерски и организационни умения в членовете на местните организации в страната. Целта на провеждащия се модул е насочена към обучението и подготовката на участниците за провеждане на предизборна кампания, завърши той.

 

Над 60 млади хора  от 46 общини и 21 области взеха участие във втория модул на политическата академия на СДС. Средната възраст на участниците е 30г. и са избрани след  номинации и конкурс в структурите на СДС  в цялата  страна.

 

За да се създаде възможност за изграждане на персонални и практически умения свързани с ежедневната политическа дейност на членовете на  СДС, участниците в политическата академия ще преминат прeз  6 модула на обучение.

 

Лектори във втория модул, който се проведе от 27 до 29-ти май  бяха, Боряна Димитрова, управляващ директор на „Алфа Рисърч", която  запозна участниците с използването на социологически изследвания и фокус групи за политически кампании.

 
 
 

PR експертът Димитър Найденов  изнесе лекция за използване и реагиране на негативни кампании, медиите в политическа кампания и планиране на медийна кампания.

 

Лектори по темата организиране на политически кампании, графици и координация, доброволци и застъпници в кампания бяха Главният секретар на СДС Димитър Иванов и Емил Кабаиванов, Директор на организационния отдел на СДС.

 

 Зам.-главният секретар на СДС Христо Панчугов представи пред участниците лекции на тема. Политически текстове. Послания и политическа комуникация и Как да влезем в местната кампания подготвени.

 
 
 
 

Председателят на Националния Изборен Щаб на СДС Борис Марков  дефинира Стратегия на предизборна кампания - план, структура, анализ на ресурсите, изборни щабове.

 

На 27 май петък, участниците в Академията   посетиха град Свищов по покана на кмета на града Станислав Благов, където заедно с председателя на СДС Мартин Димитров и депутатът от синята партия д-р Ваньо Шарков  присъстваха на откриването на традиционния за град Свищов Четвърти фестивал на античното наследство "Орел на Дунава" 2011г.

 

Политическата академията се осъществява и с помощта на Фондация Конрад Аденауер.

 

 


Tags: Политическа академия, Димитър Иванов, СДС

Още по темата

thumb 16.01.2017

СДС е за широко дясно обеди...

Националният съвет на Съюза на демократичните сили обсъди възможнит...

thumb 07.12.2014

СДС ОТПРАЗНУВА СВОЯ 25 – ТИ...

Празненството започна от пл. Славейков и премина по сините стъпки д...

thumb 05.12.2014

Честваме 25 години Съюз на ...

Нека с Вас да направим още една крачка напред!

thumb 24.10.2013

Мафията вън! Европа в Бълга...

Ние казваме мафията вън, Европа в България, защото без европейско м...

thumb 10.09.2013

Граждани и политици застава...

Гражданският съвет на Реформаторския блок е пример как гражданите и...

thumb 09.09.2013

СДС почете паметта на жертв...

На възпоменателната церемония пред Паметника на жертвите на комунис...

thumb 10.05.2013

Лидерите на партиите от коа...

На 12 май /неделя/ 2013г. лидерите на партиите от Коалиция „Съюз на...

thumb 08.12.2012

Съюзът на демократичните си...

На тържествения коктейл присъстваха членове и симпатизанти, областн...

thumb 11.01.2012

СДС организира кръгла маса ...

На 12 януари (четвъртък) 2012 г., от 10.00 ч. в зала „Запад”, Народ...

thumb 09.01.2012

Пресконференция след редовн...

На 10 януари /вторник/ 2012г. ще се проведе редовно заседание на На...