Дипломира се първият випуск на Политическата академия на СДС

10.10.2010

Insert thumbОт 8 до 10 октомври във Велико Търново се проведе петият,последен за първото издание на Политическата академия на СДС, модул на обучение „Медии и политика". 

 Изявени преподаватели от висши учебни заведения и видни журналисти работиха заедно с участниците през тези дни,съчетавайки теорията  с практически упражнения,за изграждане на умения и организаторски способностив младите курсисти за работа с медиите .Полезни съвети курсистите получиха от водещата на предаването „На четири очи" по Нова телевизия  Цветанка Ризова и Кирил Вълчев,водещ на обзорно-политическото предаване на  Дарик Радио  „Седмицата".

Преди четири месеца Съюзът на демократичните сили стартира Политическа академия на партията с амбициозната цел да се създаде дългосрочен и траен институт за политическа подготовка на кадри,както на национално,така и на местно ниво.Този проект стана основен приоритет пред ръководството на партията.Над 80 млади хора със средна възраст 30 години от 24 области на страната бяха обхванати в пет основни модула на обучение.Те се запознаха с политически идеологии,функции и роля на политическите партии в модерните политически системи,взаимодействието на десните партии в рамките на Европейския съюз.Анатомията на властта и функциите на основните институции.Организация и управление на предизборни кампании.Местна власт и регионална политика,медии и медийни стратегии.

Много динамично,обучението съчета лекции,изнесени от видни политици, експерти и специалисти в отделните направления,с практически занятия.

    Основният инициатор на академията,главният секретар на СДС Димитър Иванов,оцени високо работата и активността на участниците  при закриването на академията.Първият випуск сложи началото на едно успешно обучение на кадри за партията,каза той.Най-отличилите се участници ще посетят и Брюксел,където ще се запознаят на място с работата на европейските институции.

        Председателят на партията Мартин Димитров изрази задоволството си от постигнатите резултати,отличните си впечатления от нивото на обучение и подчерта,че този проект ще продължи и занапред,защото младо и подготвено попълнение на синята партия е гаранция за нейното стабилно място в политическия живот на страната.

 Председателят на партията и главният секретар връчиха сертификати на участниците в Академията

 Политическата академия бе организирана и проведена  от Съюза на демократичните сили със съдействието на фондация „Конрад Аденауер" и с доброто домакинство на СДС - Велико Търново.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По  време на лекция


Tags: СДС, Димитър Иванов, Политическа академия

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...