Народно събрание

Костадин Марков

Роден е на 15 ноември 1971 г. в Бургас. Завършил е Строителният техникум родния си град, а по-късно и Университета за строителство, архитектура и градоустройство в София /УАСГ/, специалност "Промишлено и гражданско строителство”. Магистърска степен "Строителни конструкции”. Специализирал е политически мениджмънт в НБУ.

Увлича се по политиката през 1997 г. Тогава е още студент и е неизменна част от протестиращите срещу управлението на Жан Виденов. През 2000 г. се завръща в родния Бургас и става член на СДС. Само година по-късно става заместник-председател на местен клуб, а през 2002 г. е избран за председател на местен клуб. Става заместник-председател на Общински съвет на СДС-Бургас през 2003 г. За четири години той доказва чакесвтата и уменията си и е избран за председател на Общинския съвет на СДС-Бургас (2007 г.). Две години по-късно оглавява сините редици и на областно ниво. През 2009 г. е избран за председател на Областен съвет на СДС в Бургас.

На 21-та Национална конференция на СДС през юли 2013г. е избран за заместник -председател на СДС. На 13 май 2017г. е преизбран на поста по време на 22-та Национална конференция на СДС. На 7 юли 2018 г. е преизбран за трети път за заместник-председател от делегатите на 23-та Национална конференция на СДС.

Народен представител е в 43-то Народно събрание.