Атанас Каймакчиев

Роден В София през 1950 г. Завършил специалност „Биохимия и микробиология” на СУ „Кл. Охридски”. Защитава доктурантура след едногодишна специализация в Университета в гр. Цукуба – Япония. Работи в БАН до 1997 г.

В периода 1997-2001 е главен секретар на Министерството на околната среда и водите, след това е главен секретар на Изпълнителна агенция по околна среда за около една година. В този период е и Председател на Национален консултативен комитет по метрология и стандартизация, а така също и Национален координатор на Р България за ГМО (генно-модифицирани организми).

По-късно работи в частни търговски дружества, занимаващи се проблеми на биотехнологията и опазването на околната среда. През 2010 г. е управител на ЕКО МЕДЕТ ЕООД – държавно търговско дружество, което се занимава с възстановяване на терени, замърсени от минната промишленост.

Със значителен опит в областта на публичната администрация и инвестициите за опазване на околната среда. Владее английски, френски и руски език. Има редица публикации, участвал е в много международни конференции, конгреси, срещи с доклади и съобщения в областта на биотехнологията, микробиологията и екологията.