Работната група по възстановяването на МСДС получи подкрепа от студентската организация на ЕНП

06.03.2018

 

Председателят на студентската организация на Европейската народна партия - ЕДС (Европейски демократични студенти) Виргилио Фалко, както и генeралният сeкретар на организацията Томаш Каниечки, подкрепиха новосформираната работна група по възстановяването на младежките структури на СДС.

На редовна среща на съвета на ЕДС (European democrat students), проведена в Краков през изминалата седмица, под надслов “Европа и младите лидери на местните общества”, бяха обсъдени редица проблеми и предизвикателства пред младoтото поколение в Европа.

Събитието беше организирано от ЕДС, ЕНП, регион Малополша, Фондация „Конрад Аденауер“ – Полша и „Млади демократи“ -  младежката организация на християндемократическата партия „Гражданска платформа“ в Полша.

На форума повече от 120 млади демократи от цяла Европа дискутираха предизвикателствата, пред които Стария континент е изправен през 2018 година, нарастващото недоверие сред младите към политиците и значимостта на това те да бъдат допускани и избирани, както в местните управления и правителства, така и в европейското управление. Те адресираха своите препоръки до ЕНП и призоваха партията за по-активна работа в тази посока.

Членовете на ЕДС приеха и редица резолюции, които бяха внимателно обсъдени в работни групи, като Резолюция за борба с корупцията и измамите по време на избори, както и Резолюия за увеличаване на усилията за създаване на единен Европейски дигитален пазар. Също така, беше гласувано единодушно в подкрепа на присъединяването на две нови младежки организации от Хърватия и Белгия.

На форума взеха участие изтъкнати представители на ЕНП като Дара Мърфи, вицепрезидент на ЕНП и председател на предизборния щаб на ЕНП за изборите за Европейски парламент през 2019,  Рафал Царковски – вицепрезидент на ЕНП и член на парламента, както и Елжбета Бенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП.

СДС беше представено от двама от членовете на работната група по възстановяването на младежкото СДС - Георги Пилев и Виктор Гусев. Те получиха подкрепата на Виргилио Фалко – президент на ЕДС и Томаш Каниечки – ген. секретар на ЕДС и уверението, че ЕДС приветства възстановяването на младежката организация на най-старата демократична партия в България. 


Tags: Георги Пилев, Виктор Гусев

Още по темата

thumb 24.10.2018

Георги Пилев: Запазване и у...

Трябва да се върви към една реформа, която да е свързана с децентра...