Божидар Лукарски: Служебният кабинет е апатичен в опитите за чужда намеса в изборите ни

17.03.2017
Каузата на коалиция "Реформаторския блок - Глас Народен"  на тези избори е да не се допусне т.нар. промяна на БСП, която да доведе до управление като това на Орешарски и което да върне България години назад. Това заяви в предаването на БТВ "Лице в лице" лидерът на СДС Божидар Лукарски.
 
Служебният кабинет проявява престъпно пасивно отношение и безотговорност към опасността от намеса на чуждестранна държава в изборния процес на България, подчерта той по повод декларацията на Реформаторския блок (РБ), искаща кабинетът да затвори границата с Турция и да спре автобусите с гласоподаватели в деня на изборите.
 
Пример за намеса в изборния ни процес синият лидер даде с участието на турския посланик в предизборната кампания и с организация, която тече спрямо българските изселници  в Турция. Лукарски заяви, че РБ иска реакция от страна на президента Румен Радев и да се потърси отговорност на вицепремиера Янев, който е трябвало да вземе отношение по повод турската делегация тук. „Искаме да се ограничи отварянето на секции в Турция”, каза още той с уточнението, че единственият начин да се гарантира честен изборен процес е те да бъдат разположени в дипломатическите мисии в страната.
 
Лукарски добави, че има данни, че турската държава дейно участва в организирането на автобусите с туристи.
 
Евентуална коалиция ДПС – „Обединени патриоти” председателят на СДС окачестви като „противоестествена, да не кажа извратена” и добави, че при такова обединение ще бъдат в опозиция.
 
„Имаме достатъчно критики към работата на служебното правителство. На път е да има изкривяване на изборния процес”, категоричен беше синият лидер и добави като пример и  провала на машинното гласуване.
 
По повод скандала със „София тех парк” бившият министър на икономиката коментира, че това е частно-правен спор. По темата за смяната на борда на директорите на дружеството той посочи, че действително вече бившият началник на борда е причинил забавяния. Друг е въпросът дали да се сменя директор с опит с млади момчета, които са студенти на министър Седларски е добра идея, допълни той.
 
„Тех паркът е бебе на една година. Няма как да избуи и да гръмне като фойерверк за толкова малко време. Сигурен съм, че ще заработи така както е планиран”, уточни Лукарски.
 
По повод информацията за лекарска грешка на намиращия се в листите на РБ д-р Павлов, Лукарски коментира, че не е свалено доверието към него. "Той е уважаван доктор, лекува безплатно деца болни от аутизъм. Стават лекарски грешки, смъртта на дете винаги е трагедия. Той е достоен човек и се надявам истината да излезе наяве", каза той.
 
Целият разговор може да гледате тук:
 

Tags: СДС, Божидар Лукарски, избори

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...