Коалицията "Реформаторски блок-Глас народен" откри предизборната си кампания в Сливен

07.03.2017

Коалицията "Реформаторски блок-Глас народен" откри тази вечер предизборната си кампания в Сливен.
Борислав Миланов, водач на листата на коалицията в 21-ви МИР - Сливен, представи кандидатите за народни представители. Той посочи, че листата е съставена на коалиционен принцип, взети под внимание са били резултатите от последните парламентарни избори в различните региони, а кандидатите са специалисти, които имат компетентност в различни области. Миланов е адвокат, член на Софийската адвокатска колегия, втора в листата е д-р Нина Борова, лекар и общински съветник в Сливен, трета е Мариела Байкова, учител. Сред кандидатите за народни представители има инженери, икономисти, биолог, педагог и агроном.

Освен структурите на Съюза на демократичните сили, в нашата коалиция силно представителство има "Движение България на гражданите", Земеделският народен съюз, БЗНС, Демократичният форум и Българска нова демокрация, каза Миланов. По думите му, те си поставят амбициозната цел да обединят десницата, като очакват повече от добър резултат на изборите. Според него, ако коалицията не се представи добре, съществува вероятност БСП и ДПС да се опитат да сформират нов кабинет. Той припомни за кризите, в които е влизала държавата през годините, и как десните правителства са опитвали да нормализират държавата.

Миланов посочи, че от 1990 г. партийната му принадлежност е към СДС. Той бе категоричен, че познава задълбочено проблемите и спецификата на региона, тъй като близо седем години е отговарял за областите Сливен, Ямбол и Бургас. Сред неговите приоритети са образованието, здравето, икономиката и др. Конкретен пример той даде с инициативата за изграждане на индустриална зона в Сливен и заяви, че ще насочи своите усилия в този аспект. Има заявен инвеститорски интерес и според мен това е една сериозна стъпка за раздвижване на местния и регионалния бизнес, заяви Миланов.
 
На въпрос какъв е профилът на избирателите на коалицията, той отговори, че като дясна формация припознават хората с висок образователен ценз и собствен бизнес. Това са хората, чиито интереси години наред защитаваме, върху тази таргет група акцентираме нашата програма и поведение, каза Борислав Миланов. Като основни акценти в програмата на формацията, той отбеляза намаляването на ДДС на 18 процента в близките четири години, както и регистрацията по ДДС да се вдигне на праг 200 хиляди лева, като това да даде възможност на малкия и средния бизнес "да поеме въздух" и да има спокойствието да се развива.
 
От коалицията очакват за тях да гласуват хора от ДСБ.
Д-р Нина Борова призова гражданите да обострят сетивата си и да преценят внимателно за кого да гласуват, като си припомнят какво са направили през годините в амплоато си на политици и общественици. Според нея Реформаторският блок се е доказал като политическа сила с най-продуктивни народни представители.

Tags: СДС, Борислав Миланов, Сливен, избори

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...