Божидар Лукарски: Отслабването на протестите не е толкова голямо, колкото се опитват да го изкарат управляващите

26.09.2013

Insert thumbБожидар Лукарски заяви пред LiveNews, че отслабването на протестите не е толкова голямо, колкото се опитват да го изкарат управляващите

 

Бях принуден да свикна бързо с новия пост. Оптимист съм и чувствам събуждане сред партийните редици. Това сподели лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаването „В епицентъра“ със Светла Петрова.

По думите му има завръщане на членско ядро в много от организациите. „Във Варна например има завръщане на стари членове, които не са били в партията дълго време. Старият партиен актив ни припознава, този процес не го свързвам само с новите лица, не съм толкова егоцентрично настроен“, допълни той, като беше категоричен, че СДС не се маргинализира като се влива в Реформаторския блок.


„Не трябва да отричаме, че политиките се излъчват от личности. При нас идеите ще идват от Гражданския съвет. Там са повече експерти, хора, необременени от партийни карти и билети“, обясни Лукарски.

Що се отнася до изразяването на позиции от ръководителите на отделните политически партии в блока, синият лидер заяви следното: „Когато сме повече субекти, всеки има свое мнение и формирането на обща позиция е много по-трудно. До 2-3 седмици ще са готови нашите общи политики по основните проблеми. Нямаме разминавания по основните теми, формираме дисциплинирано общо мнение. Знаехме, че ще е трудно, но всъщност беше по-лесно, отколкото очаквахме.


Божидар Лукарски сподели позицията си и по една от най-актуалните през последните дни теми – тази за вота на недоверие. „Смехотворно е, че точно сега всички депутати от „Атака“ били в Брюксел. Посланието е ясно - това е тройна коалиция, в която участва и партия „Атака“. Посланието е най-вече към БСП – няма да се справите без нас“, каза той.
„Юридическите хватки са създадени с тази идея и се използват умело и от опозиция, и от управляващи. Крайно време е парламентът в този си вид да прекрати съществуването си“, убеден е Лукарски.

Той изрази подкрепата си за искането на вот на недоверие в този му вид и припомни, че СДС е първата партия, която е повдигнала въпроса за министерството на инвестиционното проектиране. „В момента, в който започнат да пристигат пари по европейските програми, а те сега са замразени, ще започне да функционира и министерството“, категорично заяви синият лидер.

Лукарски е на мнение, че отслабването на протестите не е толкова голямо, колкото се опитват да го изкарат управляващите. „Нормално е хората да са изморени и физически. Отслабването на протеста не е свързано с политизирането му. Ние нямаме какво да крием и ще подкрепяме с всякакви сили този процес. Нашата цел е да свалим правителството с всички легални средства. Готови сме да се съюзим с всички, които искат да свалят това правителство“, обяви синият шеф.

Той напомни становището на Реформаторския блок, че диалог с ГЕРБ може да има само ако от партията на Борисов си дадат сметка за негативната част от управлението си и да отговорят на много въпроси.
„Нашата амбиция е да сме първа политическа сила, да сме преди БСП и ДПС, както и преди ГЕРБ“, допълни едно от новите лица в дясното политическо пространство. Той обясни също, че няма натиск от страна на Европейската народна партия (ЕНП) Реформаторския блок да работи с ГЕРБ. „Не сме изградили позиция дали ще отидем на среща с тях, ако получим официална покана“, добави Лукарски.


Според него протестът ще се радикализира, когато пристигнат първите по-солени сметки за ток. Той разкритикува политиката на правителството и припомни, че вече 4 месеца няма ресорен зам.-министър, който да отговаря за съдебната система.

„Един мъж не трябва да сменя политическата си партия, футболния отбор и музиката, която харесва. Готов съм за политика и съм готов за бой“, завърши гостът на Светла Петрова „В епицентъра“.

Виж видео от LiveNews ТУК

 


Tags: Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 10.04.2018

Участие на Божидар Лукарски...

10 април, вторник, от 19.40 часа

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...

thumb 06.11.2017

Божидар Лукарски: Обединени...

Обединението на Христо Иванов не е дясно, категоричен бе председате...

thumb 25.10.2017

Божидар Лукарски: Срещата н...

Срещата на петте десни партии преди дни прилича на събрание на Отеч...

thumb 11.10.2017

Божидар Лукарски: Дясно обе...

Смятаме, че в едно бъдещо дясно обединение, което явно е нужно за т...

thumb 12.09.2017

Божидар Лукарски: Сегашното...

Сегашното управление не излъчва стабилност. Сигналите, които се дав...