Новини от изборите

Емил Кабаиванов: България се нуждае от бърза модернизация във всички сфери

26.04.2013

Въвеждането на строг парламентарен и граждански контрол върху работата на МВР и специалните служби. Това ще е първото нещо, за което СДС ще настоява в следващото Народно събрание, заяви в Ямбол лидерът на СДС Емил Кабаиванов, предаде кореспондентът на Радио "Фокус".

Кабаиванов беше категоричен, че такъв контрол трябва да бъде въведен, за да няма повече подобни скандали, и гражданите да не се чувстват застрашени от подслушвания. Според Кабаиванов този скандали по време на кампанията не са случайни, а корените на полицейщината са много по-дълбоки отколкото изглежда на повърхността. По думите на лидера на СДС през последните 10 години няма стъпка в посока на реформа в системата, която трябва да гарантира сигурността на гражданите.

Емил Кабаиванов посети Ямбол, за да представи кандидатите за народни представители на партията. „Забележете, че в нашите листи за народни представители няма нито един депутат, свързан с Държавна сигурност, явни или прикрити ченгета. Няма хора, които са участвали в провалени управления, кредитни милионери или хора, които са зависими от финансиране”, заяви Кабаиванов. Първи в листата е лесовъдът инж. Атанас Димов, след него е Никола Димов, на трето място е д-р Коста Костов, следвани от Емил Милков и Станчо Стоименов. Кабаиванов представи и основни акценти от програмата на партията за модернизиране на България. Според сините страната ни се нуждае от бърза модернизация във всички сфери. От СДС са категорични, че държавата трябва да се погрижи за българския бизнес – за предприемачите, малкия и среден бизнес. Според Кабаиванов това може да стане като държавата създаде гаранционни фондове, като използва европейски средства. „70-80 от стоките на българския пазара са вносни”, заяви лидерът на сините.

Освен това от СДС ще настояват за българското образование да бъдат заделени не по-малко от 5% от БВП на страната, като по този начин средствата ще надхвърлят двукратно сегашния бюджет за образование.„Дълбокото ни разбиране е, че модерна държава се гради от образовани хора. Четирима от водачите на листи на СДС са лекари - те ще се грижат не само за интересите на лекарите, но и на пациентите, допълни Кабаиванов. Той беше категоричен, че със своя морал кандидатите на СДС ще гарантират, че жителите на Ямбол ще имат едно достойно представителство в следващото Народно събрание.
Дора СТОЯНОВА


Tags: Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 12.05.2013

Председателят на СДС д-р Ка...

Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каз...

thumb 11.05.2013

Президентът и ЦИК трябва да...

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и в...

thumb 11.05.2013

Коалиция СДС закри предизбо...

СДС няма да бъде история, каузата СДС е жива и ще я бъде и след 12 ...

thumb 10.05.2013

Емил Кабаиванов: Вярвам, че...

Лидерът на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов се срещна с...

thumb 10.05.2013 - Хасково

Следващото управление трябв...

Провалите на ГЕРБ са в икономиката, социалната сфера, усвояването н...

thumb 10.05.2013 - Кърджали

Лидерът на сините: Наско вл...

Атанас Гавраилов е местно момче, високообразована и достатъчно може...

thumb 09.05.2013 - Стара Загора

Лидерът на СДС: Правителств...

Програмно правителство тип „Беров" не ни е нужно, защото тогава кра...

thumb 09.05.2013

Емил Кабаиванов: Когато вр...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократи...

thumb 07.05.2013 - Видин

Емил Кабаиванов: В следващо...

Това каза на пресконференция във Видин председателят на СДС д-р Еми...