Лидерът на сините: Наско влиза в парламента

10.05.2013

Insert thumbАтанас Гавраилов е новият народен представител на Кърджали в Парламента. Това обяви лидерът на СДС и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

“Не допускам хората във вашия град да бъдат на принципа: Дайте да гласуваме за голяма партия, защото така ще имаме наш човек там. Наско е от този прекрасен град в Родопите. Ние сме разработили специална програма за децентрализация и силно развитие на регионите. Не трябва да има разлика в стандартите на Кърджали, Хасково и Стара Загора, ако го сравним със София. Върху това ще работим в следващото народно събрание. Опитът на Франция и Германия показва, че силната регионална политика, мандатност за всеки пост на областните нива и местното висше образование ще ни върнат на правилния път. СДС има достатъчно експертен потенциал да прокара тези насоки в следващия парламент, а Наско да бъде един от най-изявените ни депутати от Южна България”, заяви пред препълнената зала д-р Кабаиванов. 

Атанас Гавраилов е местно момче, високообразована и достатъчно можещо, за да реши проблемите на града си, а те са – разбиване на бюрократичната машина, налагане на лесна и бърза процедура за работа на местните малки и средни фирми, залагам на него, че ще бъде един от народните ни представители, подчерта д-р Кабаиванов. 

Не очаквам да има разколебаване в българите в Кърджали и региона. Аз съм един от всички, тези които след 12-ти май искат да имаме ръст в инвестициите, повишаване на заетостта и ангажирането на всички съсловия в обща програма за силен старт на Кърджали. Моят град не заслужава да се представлява от хора, които не са от Кърджали, които не плащат сметки в града, не са познати на хората. Във Великобритания и страните от ЕС подобни парашутни и други схеми са невъзможни и са обречени на сигурен провал. Десните, патриотите, можещите, младите, семействата, работещите и недоволните са скрили в сърцето си по едно малко СДС, нека се събудим и да дадем ясен сигнал – Кърджали с 10 стъпки за по-добър живот за всички ни, подчерта Наско Гавраилов. 

Младият висшист от Кърджали гарантира поне 20 000 нови работни места, които да бъдат разкрити в сферата на туризма, леката промишленост, текстилния бранш и селското стопанство. Той показа най-после и специално разработената от него и експертите на СДС програма за силно Кърджали. 

“Работа и Рестарт с 10″, това е проектът на СДС за Кърджали и околните населени места. Ние разчитаме на:

1. Можещи и силни фирми от леката промишленост, отпускане на нисколихвени кредити от Българската банка за развитие;

2. Повече пари за образователните модули по различните профилни програми на ЕС;

3. Гарантирани 5 млн.лева инвестиции в нови улици, тротоари и зелени площи;

4. Туристически пакет “Релакс 2013-2023″, основан на 10-годишен план за популяризиране на тракийските и средновековни обекти;

5. Скок на инвестициите в водопреносната мрежа на селата от община Кърджали, които да бъдат поне 12 млн. лева 

6. Откриване на филиал на Женевския университет в Кърджали; 

7. Стимулиране на 10 вида спорт в областта, както и реконструкция на стадиона на ФК “Арда”; 

8.Обособяване на санаториум за лечение на двигателните проблеми на пациентите, към който да има СПА център, басейн и многофункционална спортна зала; 

9. Силна презентация на областта в Турция и Гърция, с която да се привлекат постоянни инвестиционни групи в местната икономика, реклама чрез радио, телевизия и печатни брошури на двата съседни нам езици;

10. Ежегоден летен фестивал на поп и рок музиката по програмите за трансгранично сътрудничество с Турция и Гърция – “Песни на три граници”. 

“С тези 10 стъпки в регионалната политика може да надскочим невежеството, изоставането и регресията на социално-икономическия живот в Кърджали, моите съграждани са достойни хора и им гарантирам достойно бъдеще, такова което да ги приравни към народите на Чехия, Унгария, Словакия и Полша”, каза в края на пресконференцията Атанас Гавраилов.

източник: http://7plus7.net/2013/05/09/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC/


Tags: Емил Кабаиванов, АтанасГавраилов

Още по темата

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 12.05.2013

Председателят на СДС д-р Ка...

Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каз...

thumb 11.05.2013

Президентът и ЦИК трябва да...

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и в...

thumb 11.05.2013

Коалиция СДС закри предизбо...

СДС няма да бъде история, каузата СДС е жива и ще я бъде и след 12 ...

thumb 10.05.2013 - Хасково

Следващото управление трябв...

Провалите на ГЕРБ са в икономиката, социалната сфера, усвояването н...

thumb 09.05.2013 - Стара Загора

Лидерът на СДС: Правителств...

Програмно правителство тип „Беров" не ни е нужно, защото тогава кра...

thumb 09.05.2013

Емил Кабаиванов: Когато вр...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократи...

thumb 07.05.2013 - Видин

Емил Кабаиванов: В следващо...

Това каза на пресконференция във Видин председателят на СДС д-р Еми...

thumb 07.05.2013

Емил Кабаиванов: Това не е ...

Това не е демокрация, а нещо в другата крайност, коментира скандала...

thumb 07.05.2013

Д-р Емил Кабаиванов: СДС е ...

Ние сме единствената стабилна дясноцентристка коалиция, каза при по...