Емил Кабаиванов: В политиката трябва да има честност

22.04.2013

Insert thumb

Председателят на Съюза на демократичните сили д-р Емил Кабаиванов се срещна с д-р Константин Тренчев, президент на Конфедерацията на труда „Подкрепа”. По време на срещата бяха обсъдени конкретни мерки за разрешаване на актуални проблеми, които са заложени в програмата и приоритетите на Съюза на демократичните сили за предстоящите парламентарни избори. Основните теми бяха предложения за икономическа стабилност, земеделие, промени в енергетиката и създаването на нови работни места. В дебатите участваха председателите Петя Ставрева, Обединени земеделци, Йордан Нихризов, Българска социалдемократическа партия,
Захари Петров, Радикалдемократическа партия в България и водачите на
трите листи в София – Любен Петров, Марио Топчийски и Константин
Арабаджиев.

Insert thumb„За щастие Иван Костов вече не присъства в СДС. Радвам се, защото ние с него сме в конфликт от 1991 г. Радвам се, че СДС намери сили той

вече да не е част от партията - това заяви президентът на КТ
„Подкрепа” Константин Тренчев след среща с представителите  на Съюза на демократичните сили - По закон ние нямаме право да се включваме в изборите, но пожелаваме на СДС успех. Призовали сме всички наши членове да гласуват по съвест”.

„Ние сме този диалог да продължи, независимо от това дали Съюзът на oемократичните сили ще бъде част от управлението или в опозиция, това
ще решат българските граждани. Ние ще отстояваме нашите принципи, как да преодолеем кризата и да помогнем на икономиката. Както и как да решим най-острите проблеми в здравеопазването и българското селско стопанство. Няма да отстъпим от тезите, в които сме убедени, че са правилни”, коментира д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократичните сили.


Държавата трябва да преструктурира институциите и тяхното функциониране. За това заедно с ръководството на Конфедерацията на труда „Подкрепа” сме на едно мнение, че още в първата година от мандата на 42-рото Народно събрание трябва да се проведе обществен дебат за промяната на функциите на държавните институции и на Конституцията в отделни части, където се налага”, завърши председателят Емил Кабаиванов.”

Лидерът на синята партия коментира, че има неща, които изискават по-малко средства и повече воля, за да може България да функционира,като модерна държава. Една от темите е електронното правителство,което да намали бюрокрацита при взаимоотношенията между държавната и общинската администрация и гражданите.


Държавата трябва да промени отношението си към българското селско стопанство и да се ограничи размерът върху собствеността на земеделска земя и  да се постави таван за отпускането на субсидии от европейските фондове за отделните земеделски производители.

„В политика трябва да има предимно честност. Вече десет дни сме в кампания, а се наслушахме на обещания за откриване на работни места, за размера на пенсиите и заплатите. В тези лъжи се губи основният политически дебат”, завърши д-р Емил Кабаивнов.

 

 
 

 


Tags: СДС, Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 31.03.2017

Божидар Лукарски: Трябва да...

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като пораже...

thumb 25.03.2017

Божидар Лукарски: На 26 мар...

Най-добрият сценарий е дясно-центристко правителство. Само такова у...

thumb 22.03.2017

Филип Кирев: Длъжници сме н...

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част о...

thumb 22.03.2017

Участие на Божидар Лукарски...

Участие на председателят на СДС и водач на КП "Реформаторски блок -...

thumb 20.03.2017

Костадин Марков: Влизането ...

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” подари атрактивно шоу ...

thumb 20.03.2017

Божидар Лукарски: РБ се офо...

Реформаторският блок се оформи като център и обединител на автентич...

thumb 17.03.2017

Божидар Лукарски: Служебния...

Каузата на коалиция "Реформаторския блок - Глас Народен" на тези и...

thumb 18.03.2017

СДС и Реформаторски блок - ...

Коалиция "Реформаторски блок-Глас Народен" почете паметта на жертви...

thumb 16.03.2017

Традиционно шествие-поклоне...

На 18 март / събота / 2017г. Съюзът на демократичните сили – Ловеч ...