Новини от изборите

Емил Кабаиванов: СДС вече 24 години се бори България да бъде наистина свободна, демократична държава, със законов ред и работеща икономика

17.04.2013

Insert thumbВече 24 години ние се борим България да бъде наистина свободна, демократична държава, със законов ред и работеща икономика, каза при откриването на предизборната кампания в Пловдив лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов. В Пловдив Коалиция СДС представи листите си за 16 МИР и 17 МИР. Водач за Пловдив град е ортопедът д-р Георги Кръстев, лидер на протестите на лекарите срещу Здравната каса и в защита интересите на пациентите, а листата на Пловдив област се оглавява от лидера на Обединените земеделци Петя Ставрева.

 Днес, когато е знаков ден – 16 април, се навършват 134 години от приемането на Търновската конституция, в 24-тата година след началото на промените, ние сме изправени отново пред проблема за гарантирането на личната свобода и достойнство на българския гражданин, каза при откриването лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов. Скандалът, който тези дни се породи от нерегламентираното подслушване, от съмнения за употреба на държавна власт, от полицейщината, не е случаен, защото България все още се нуждае от нашата сила, от нашата енергия, за да бъдем наистина гарант за демокрацията на България, добави той.

 „Във времето след 1989 година сме влизали в много битки, които сме печелили”, заяви още  Кабаиванов. Естествено, като партия с 24-годишна история, имаме и спечелени битки, но и много битки, които сме загубили, но ние никога не сме се отказвали от нашия основен принцип – от каузата, заради която беше създаден СДС, добави той. Тази кауза е СДС да бъде гарант за личната свобода и достойнство на българските граждани. И днес нито сантиметър не сме се отклонили от тази наша кауза, каза д-р Кабаиванов, като добави, че тя ще бъде пренесена и в следващия 42 български парламент. Искам да бъдете уверени, че всеки един кандидат за народен представител, всеки един член, или симпатизант на СДС, на Обединените земеделци, на Движение Гергьовден, на Социалдемократите, на Радикалдемократите, на Съюза на репресираните, ще отдаде своите сили, своята енергия, за да може каузата, наречена СДС, да бъде част от следващия парламент, да бъде основен фактор на модернизацията на България.

СДС обяви 10 стъпки, които трябва да извървим през следващите години, за да бъде наистина държавата ни модерна и просперираща, заяви  още Кабаиванов. Стъпки в областта на икономиката – насърчаване и подпомагане на малкия и среден бизнес, ограничаване на лицензионните и разрешителни режими, които притискат и тормозят българските предприемачи. Ние желаем държавата да удвои бюджета за образованието и здравеопазването и в българи яда има модерно земеделие. Но най-важното, заради което си заслужава да се бием, да се хвърлим в битката, е да пренесем демокрацията, нашата идея и нашата кауза в следващите години, каза още лидерът на СДС. Убеден съм в правотата на нашата кауза и в това, че ние ще постигнем нашата цел, добави Кабаиванов. Според него, най-плодородният район на България – пловдивският, е съхранил и запазил синята идея. И оттук, от сърцето на Тракия, ние трябва да тръгнем в нашия поход, да вложим нашите сили и енергия и да победим, каза Кабаиванов.

Искаме България да бъде свободна държава, която да предлага много възможности, добри доходи, развито земеделие с поминък в малките населени места. Това каза при откриването на предизборната кампания на коалицията Петя Ставрева, лидер на Обединени земеделци. Вярвам, че заедно можем да превърнем България в просперираща, успешна и развита държава от ЕС, добави Ставрева. Крайно време е преходът да свърши и да започнем нов период, без сенки от миналото, без задкулисни игри и манипулации. Крайно време е на политическата сцена на страната да застанат достойни и можещи хора, каза още Петя Ставрева. Тя изтъкна, че е бил създаден един национален отбор - този на десницата, която участва в едно важно състезание за доверието на избирателите. Вярвам, че на 12 май ние можем да започнем един нов хубав период, за да отворим една нова страница за нашата родина, ако уцелим в десетката на политическото представителство и подкрепим най-добрите, каза Ставрева. Това е отборът на Коалиция СДС. Вярвам, че заедно можем повече – да развием българското земеделие, да направим така, че на родния пазар да има родно производство, да развием регионите си, а не да бъдем държава с център в криза и периферия на ръба на фалита. Ставрева изтъкна, че най-голямото предимство на техния отбор е, че са се обединили всички традиционни български партии, че в листата има кадърни и можещи хора, неопетнени от прехода. Заедно си повярвахме, че можем да поемем и започнахме консолидация в десницата, каза тя. Пред нас е голямото състезание и аз вярвам, че ще постигнем победата, защото българската демокрация заслужава в следващото НС да има знаещи и можещи личности, които да участват в реформаторско управление, добави Ставрева.


Tags: Петя Ставрева, Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 12.05.2013 - Пловдив

Лидерът на ПП Обединени зем...

„Гласувах, за да има реална демокрация в България и да започнем нов...

thumb 12.05.2013

Председателят на СДС д-р Ка...

Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каз...

thumb 11.05.2013

Президентът и ЦИК трябва да...

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и в...

thumb 11.05.2013

Коалиция СДС закри предизбо...

СДС няма да бъде история, каузата СДС е жива и ще я бъде и след 12 ...

thumb 10.05.2013

Емил Кабаиванов: Вярвам, че...

Лидерът на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов се срещна с...

thumb 10.05.2013 - Хасково

Следващото управление трябв...

Провалите на ГЕРБ са в икономиката, социалната сфера, усвояването н...

thumb 10.05.2013 - Кърджали

Лидерът на сините: Наско вл...

Атанас Гавраилов е местно момче, високообразована и достатъчно може...

thumb 09.05.2013 - Стара Загора

Лидерът на СДС: Правителств...

Програмно правителство тип „Беров" не ни е нужно, защото тогава кра...

thumb 09.05.2013

Емил Кабаиванов: Когато вр...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократи...