Емил Кабаиванов: Когатo времената са трудни истината е в Съюза на демократичните сили – бюлетина номер 10!

16.04.2013

Insert thumbБългария отново е на прага на важен избор. На 12 май всички ние ще посочим посоката за развитието на държавата и ще сложим край на задкулисните договорки и на поредните опити за управление от икономическите монополи.  В денят на избора ще покажем, че нашия вот не може да бъде подменен от политическите елити и ще дадем път на демократичните процеси за които сме се борили през годините на прехода.

Не можем да загърбим събитията, които доведоха до предсрочни парламентарни
избори, а именно бедността, високите сметки, надмощие на администрацията над
обикновения човек и недоволството от политическата система. Всичко това изведе хиляди българи на улиците с една единствена цел да сменят системата.

Образовани, работещи и сигурни за живота и бъдещето си хора! Хора, които създават, а не чакат за подаяния. Хора, които знаят силата на своя глас и вярват в необратимостта на демокрацията.

Това е нашата кауза за България. Това са нашите идеи за промяна на системата, които ние противопоставяме на статуквото – статукво, което вече 24 години се възпроизвежда на базата на древното правило за властта, че най-лесно се управлява беден, неграмотен и наплашен народ.

Българският народ показа, че не се бои, че може да се изправи срещу фалшивите политици на прехода и да вземе живота и бъдещето на нацията и държавата в свои ръце.

Съюзът на демократичните сили е единствената политическа сила, която не само е родена от волята на българите за промяна и от силата на надеждата за една истинска демократична България. Съюзът на демократичните сили е единствената формация, която не само начерта европейското бъдеще на България,
но и осъществи мечтите на милиони български граждани. Сега Съюзът на демократичните сили е единствената партия, която има морално право да каже, че няма в редиците си повече никакви лидери, които през годините само разделяха, за да владеят, само приватизираха, за да подсигурят своето лично бъдеще, само
създаваха или разваляха партии и коалиции, подменяха вота на народа, за да имат те място в политиката и властта.

В коалицията Съюз на демократичните сили, в нашите листи няма персони, които са участвали в приватизационни, корупционни сделки и в провалени управления. Нашите кандидати за народни представители са авторитетни, достойни и почтени българи, хора с чисти биографии и утвърдени професии, хора, които защитават десните ценности и се ползват с доверието на обществото. В листите на СДС има огромен брой личности, които не са партийно обвързани, но са представители на гражданското общество, на професионални съсловия – хора, които имат жизнения и професионален опит, за да можем заедно и със сa самочувствие да обявим, че сме по-различни от партиите и коалициите на статуквото.

Искам и днес да кажа на вечните командири, социолози и коментатори, на щатните политически  анализатори, че вече никой не вярва на лъжите им. И най-вече на огромната измама, която се тиражира активно през последните няколко седмици – измамата, че трябва да се гласува за две или три големи партии, защото иначе си ходил напразно до урните и гласът ти няма да бъде зачетен, нито ще има смисъл от твоя вот. Това е една от
най-големите политчески лъжи, съчинявани някога. Това е директно посегателство върху конституционното право на българските граждани да избират и да бъдат избирани и с това да участват пряко в управлението на държавата. Това не е просто опит да се измамят избирателите, да се „усвои” техният вот, това е удар върху демокрацията.

Истинско дясно управление не е възможно без участието на Съюза на демократичните сили. СДС е гарант, че тези избори ще са краят на псевдоелитите, които през последните 24 години превърнаха политиката в средство за партийно и лично оцеляване.

Съюзът на демократичните сили е формацията на свободните хора, които не се боят да поемат отговорността за съдбата на държавата, за модернизацията на България, за промяната на политическата система, която да служи на интересите на всички българи, а не да обслужва партийните и икономическите монополи.

Когато времената са трудни истината е в Съюза на демократичните сили – бюлетина номер 10!

blogsds.net


Tags: Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 12.05.2013

Председателят на СДС д-р Ка...

Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каз...

thumb 11.05.2013

Президентът и ЦИК трябва да...

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и в...

thumb 11.05.2013

Коалиция СДС закри предизбо...

СДС няма да бъде история, каузата СДС е жива и ще я бъде и след 12 ...

thumb 10.05.2013 - Хасково

Следващото управление трябв...

Провалите на ГЕРБ са в икономиката, социалната сфера, усвояването н...

thumb 10.05.2013 - Кърджали

Лидерът на сините: Наско вл...

Атанас Гавраилов е местно момче, високообразована и достатъчно може...

thumb 09.05.2013 - Стара Загора

Лидерът на СДС: Правителств...

Програмно правителство тип „Беров" не ни е нужно, защото тогава кра...

thumb 09.05.2013

Емил Кабаиванов: Когато вр...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократи...

thumb 07.05.2013 - Видин

Емил Кабаиванов: В следващо...

Това каза на пресконференция във Видин председателят на СДС д-р Еми...

thumb 07.05.2013

Емил Кабаиванов: Това не е ...

Това не е демокрация, а нещо в другата крайност, коментира скандала...