Земеделци и демократи почетоха Стамболийски

01.03.2013

Insert thumbНа 1 март 2013г. се навършват 134 години от рождението на земеделския лидер Александър Стамболийски. На тази дата всяка година земеделци и демократи почитат паметта и делото на големия политик и държавник, допринесъл за реформирането и развитието на България.

За нас, земеделците, демократите, успешният път е консолидацията. Това очакват от нас българските граждани днес, когато страната ни се тресе от нерешени проблеми и сме изправени пред много предизвикателства, каза председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева при отбелязването на годишнината.

Ръководството на Съюза на демократичните сили също се поклони пред неговата памет, като главният секретар на синята партия Константин Арабаджиев, зам. - председателя Любомир Ковачев и говорителя Любен Петров поднесоха цветя на паметника на Александър Стамболийски в град София.

От името на председателя на СДС д-р Емил Кабаиванов към събралите се земеделци, представители на политически партии и граждани се обърна главният секретар на партията Константин Арабаджиев, който подчерта, че великите дела на земеделския водач не са забравени и няма да бъдат забравени. Фактът, че днес сме се събрали представители на различни политически сили пред паметника на Александър Стамболийски доказва, че вървим към единение и единомислие, допълни той.

Insert thumbВ своята история България е преживяла много тежки моменти, но винаги са се появявали велики мъже като Александър Стамболийски. Вярвам, че единение и разум можем да изградим една по-добра България, заяви от името на социалдемократите в България лидерът на партията - Йордан Нихризов.

Трябва да обединим нашите усилия, за да вървим напред. Всички работим за полагането на едно ново начало, с което да се отърсим от политическата монополизация, от икономическата олигархия. Ние сме алтернативата за чистите и неопетнените хора. След 23 години на преход, смятам, че заедно ще можем да тръгнем по пътя на демокрацията, каза Владимир Пенев, член на националното ръководство на НП “Свобода и достойнство”.

Приветствия поднесоха също Захари Петров, председател на РДП и Силвия Манчева, член на ПП на БЗНС. Признателните земеделци, демократи, симпатизанти и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Стамболийски.

 


Tags: Любомир Ковачев, Константин Арабаджиев, Любен Петров

Още по темата

thumb 17.12.2015

Любен Петров: Емоцията покр...

Емоцията, която беше покрай промените в Конституцията, трябва да от...

thumb 04.11.2015

Любен Петров: Може да има п...

Интервю на зам.-председателя на СДС Любен Петров за вестник "Станда...

thumb 09.06.2015

Заместник-министърът на ико...

thumb 14.05.2015

Заместник-министър Любен Пе...

Той ще присъства на откриването на Третия международен инвестиционе...

thumb 11.03.2015

Константин Райков и Констан...

На заседание на НИС на СДС на 10.03.2015г. Константин Райков и Конс...

thumb 01.02.2015

Ден на почит и признателнос...

От името на СДС, зам.-председателите на партията Любен Петров и Рум...

thumb 24.06.2013

СДС призовава да се участва...

Председателят на СДС Емил Кабаиванов, Гл.Секретар К. Арабаджиев и м...

thumb 27.04.2013

Жельо Желев: Добрите неща, ...

По покана на председателя на СДС Емил Кабаиванов първият демократич...

thumb 25.04.2013

Президентът Петър Стоянов п...

На работна среща на Раковски 134 Президента Стоянов и д-р Емил Каба...

thumb 21.04.2013

От СДС настояват за намаляв...

Подкрепа за българския производител - това обещаха водачите на трит...