В Бургас ще има паметник на жертвите на комунизма

01.11.2012

До края на месец ноември Общинска администрация трябва да изготви проект за мемориален знак в памет на жертвите на комунистическия режим и да определи къде ще се намира той. Днес с мнозинство от 32 гласа Общинският съвет в Бургас прие предложението на СДС-Бургас  за изграждането на паметника.  Зад предложението на сините се обединиха представители на всички партии в съвета, без БСП и част от НФСБ.

 „Това решение е доказателство за политическа воля и за крачка към преодоляването на огромната пропаст в българското общество, изкопана от престъпленията на комунистическия режим в България. Малко е да кажем, че сме удовлетворени, защото искахме този паметник години наред по настояване на наши членове и симпатизанти, които имат загинали и репресирани близки”, заявиха от централата на СДС – Бургас.

След допълнение от главния архитект на Община Бургас Веселина Илиева, приетото решение гласи да се изготви проект за мемориален знак (плоча) до 31.11.2012 г. и да се определи местонахождението му.  Според Дирекция “Устройство на територията” в Общината трите най-подходящи места са: парк "Изгрев" в к-с "Славейков", срещу болницата;  градинката до СОУ "Иван Вазов" и ул. "Гурко", до Съдебната палата.
Според СДС най-подходящото място е до Съдебната плата, тъй като е в центъра на града и ще бъде най-удобно за поклонение. 


Tags: СДС

Още по темата

thumb 09.05.2013

СДС отбеляза Деня на Европа...

Представители на СДС и Обединените Съюзи на пострадалите от комунис...

thumb 08.05.2013

На празника на Европа 1000 ...

Коалиция СДС ще организира редица прояви в София в чест на деня на ...

thumb 03.05.2013 - Бургас

В Сарафово благодарни на СД...

Жители на кв. "Сарафово" благодариха на СДС - Бургас, че след три г...

thumb 01.05.2013

СДС с молитва за България п...

На 1 май – Велика сряда от Страстната седмица, истинските демократи...

thumb 09.09.2012

Поклонение пред жертвите на...

Представители на Съюза на демократичните сили, "Съюза на репресиран...

thumb 11.01.2012

СДС организира кръгла маса ...

На 12 януари (четвъртък) 2012 г., от 10.00 ч. в зала „Запад”, Народ...