СДС с молитва за България почете паметта на жертвите на комунистическия режим

01.05.2013

Insert full sizeПредставители на Съюза на демократичните сили и Обединените Съюзи на пострадалите от комунистическите репресии и терор София почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим в България. На 1 май – Велика сряда от Страстната седмица, истинските демократи и национално-отговорни граждани се помолиха с една „Молитва за България” пред „Мемориала на жертвите на комунизма” в град София за всички инакомислещи и свободни хора, станали жертва на комунистическите репресии.

Insert full sizeНегово Преосвещенство Геврасий отслужи литургията и се обърна към всички присъстващи с думите, че в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, се гледа на всичко по-различен начин. „ Предстои ни след десет дни да застанем пред урните, за да изберем бъдещите си управници. Преди 23 години всички демократично-мислещи, всички антикомунисти и страдалци се обединиха, за да дадат отпор на тези, които за 45 години съсипаха родината ни, тогава се създаде и Съюза на демократичните сили”, подчерта той. Негово Преосвещенство се помоли за бъдеще, просперитет и достойно място на родината ни и благослови всички, както и тези, които на 12 май ще дадат своя глас за демократичното бъдеще на България.

Insert full sizeМарио Топчийски, водач на листата на СДС за 24 МИР – град София се обърна към всички с молитва за България, която по думите му идва от сърцето му. Той благодари на Господ, че е дал на българите най-красивото кътче от Земята и сили, за да оцелеят низ превратностите на времето. „          Помогни ни, Господи, да се отървем най-сетне от остатъците на лъжливата комунистическа ерес в душите ни и от нейните социалистически лъжепророци сред народа ни! Дай ни силата на десницата Си Господи, за да спрем лявото объркване на сънародниците ни от враговете им! Благослови ни, Боже наш, да започнем на чисто да градим чрез вярата в Теб и твоите правила новата България! Господи, влей повече кръв в сърцата, по-светла вяра в душите и по-голяма сила в десниците на българите, за да се отърват от страховете си и да изберат верния свой път към семейството на европейските народи!

Insert full sizeЛюбен Петров, водач на листата на СДС за 23 МИР – град София отбеляза, че на това място е отговорно и задължаващо да се говори. „На този ден ние се молим за България и за всички онези, които помнят и искат страната ни да бъде европейска държава. Ние никога не сме били извън Европа и цивилизацията, но се опитват да ни върнат в едни тъмни и безумни времена, когато българите се страхуваха”, подчерта той. Според него в момента отново се правят опити да ни накарат да се страхуваме. Петров изрази убеденост, че СДС ще бъде достойна част от следващия парламент. „СДС трябва да дава визия за бъдещето на България, защото СДС отново е коалиция, СДС е отбор, СДС е гласа на народа”, каза в заключение той.

На възпоменателната церемония пред паметника на жертвите на комунистическия режим в градинката на НДК, присъстваха десетки членове и симпатизанти на партиите от коалиция „Съюз на демократичните сили”, кандидатите за депутати за трите софийски района, главният редактор на вестник „Демокрация” Александър Йорданов, зам. - председателя на СДС Любомир Ковачев, Иван Сотиров, председателят на Съюза на репресираните Драго Михалев, близки и родственици на жертвите.


Tags: Марио Топчийски, Любен Петров, Драго Михалев, Александър Йорданов, СДС, София

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 12.05.2013 - София

Точно в 10.00 ч., Любен Пе...

Днес гласувах за работа и високи доходи на младите и предприемчивит...

thumb 12.05.2013 - Пловдив

Лидерът на ПП Обединени зем...

„Гласувах, за да има реална демокрация в България и да започнем нов...

thumb 12.05.2013 - Пловдив

Д-р Георги Кръстев, СДС 16 ...

Точно в 10,00 часа водача на листата на СДС в Пловдив град 16 МИР г...

thumb 10.05.2013 - Плевен

Д-р Мариана Лазарова: Само ...

СДС e единственият политически гарант за свободен избор и връщане ...

thumb 10.05.2013

Емил Кабаиванов: Вярвам, че...

Лидерът на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов се срещна с...

thumb 09.05.2013

СДС отбеляза Деня на Европа...

Представители на СДС и Обединените Съюзи на пострадалите от комунис...

thumb 08.05.2013

На празника на Европа 1000 ...

Коалиция СДС ще организира редица прояви в София в чест на деня на ...

thumb 03.05.2013 - Бургас

В Сарафово благодарни на СД...

Жители на кв. "Сарафово" благодариха на СДС - Бургас, че след три г...

thumb 03.05.2013

Любен Петров: СДС – гарант ...

Ние не раздаваме празни обещания, а предлагаме мерки, които ще напр...