СДС осъжда решението на общинските съветници от ДПС в Кърджали

23.10.2012

Insert thumbРешението на общинските съветници от Движението за права и свободи в Кърджали да блокират обявяването на големия родолюбец и патриот генерал Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали по случай 100-годишнината от Балканската война и освобождението на града от турско робство представлява сериозна политическа провокация на етническа основа, което е недопустимо от законите и Конституцията на Република България.

Делото на генерал Васил Делов е израз на волята на българските граждани, независимо от тяхната етническа определеност, в конкретния исторически момент да подкрепят и извоюват свободата и независимостта и на този регион на България.

Като политическа партия, която отстоява европейските ценности и националното достойнство, Съюзът на демократичните сили категорично осъжда поведението на общинските съветници от ДПС и. очаква в най-скоро време националното ръководство на тази партия да излезе с ясна и недвусмислена позиция по инцидента. СДС остро осъжда действията на общинските съветници от ДПС и напомня, че техен дълг е да отстояват и защищават българските национални интереси, съвременното и историческото достойнство на България.


Tags: Александър Йорданов

Още по темата

thumb 01.04.2019

Медийни участия за вторник,...

Участия на Александър Йорданов и Илия Лазаров

thumb 15.05.2012

Пресконференция след изнесе...