Кирчо Димитров: Синята коалиция има много добър потенциал и място в следващия парламент

08.05.2012

Insert thumbНа пресконференция  в Сливен депутатът Кирчо Димитров информира за отстранения след неговата намеса проблем със заустването на канализационни води директно в река Асеновска, което месеци наред създаваше сериозен риск за здравето на жителите на града.

Той посочи, че все още продължава да очаква министър Цветан Цветанов да изпълни поетия ангажимент за поставянето на камери за видеонаблюдение на два особено опасни пътни участъка край Сливен, с множество катастрофи, а понякога и с човешки жертви.

Кирчо Димитров съобщи още, че жителите на сливенското село Жельо войвода са потърсили от него съдействие за възстановяване на уличниите настилки в селото, след завършването на участъка от автомагистрала "Тракия". В момента уличните платна, през които преминават тежкотоварните автомобили към магистралата, са силно деформирани и трудно проходими.

На пресконференцията Кирчо Димитров припомни, че по време на парламентарния контрол в петък  е отправил питане към министъра на финансите Симеон Дянков относно облагането на дарителските sms-и с данък добавена стойност. „Един sms струва на мобилните оператори 10-15 стотинки, обикновено сумата, която даряват гражданите е 1 лв., обложена с ДДС тя става 1.20 лв. Хората питат защо държавата събира приход върху доброволните им дарения“, мотивира се депутатът. И припомни за стотици хиляди левове, събрани в дарителската кампания за село Бисер.  Върху които държавата събира данък.

„Час по-скоро трябва да се внесе промяна в закона“, смята Кирчо Димитров. Той е получил уверения от финансовия министър, че в най-кратък срок ще бъде подготвена необходимата законова промяна, с цел освобождаването на тези дарения от ДДС.

В отговор на журналистически въпрос за бъдещето на Синята коалиция, Кирчо Димитров съобщи, че на последното заседание на Общинския съвет на СДС в Сливен е бил обсъждан форматът за явяване на предстоящите парламентарни избори. Единодушно е било становището, че СДС трябва да се яви на изборите като Синя коалиция. „Мотивите са, че Синята коалиция се представи успешно както на последните парламентарни, така и на местните избори миналата година. Синята коалиция продължава да бъде единна и да бъде една конструктивна опозиция“, подчерта Кирчо Димитров. „Мисля, че тази коалиция е успешна и трябва да се надгражда“, категоричен бе той. Според депутата Синята коалиция ще бъде необходима и на следващия парламент с опита и експертността, които притежава. За илюстрация той посочи, че голяма част от предложенията на сините депутати се взаимстват от ГЕРБ и влизат като законопроекти.

За Синята коалиция в Сливен Димитров заяви, че няма никакви съмнения, нито предпоставки за разцепление. „Нашите общински съветници са добри специалисти и тепърва ще разгръщат своя потенциал“, убеден е той.

По повод на приетия закон за отнемане на незаконно придобитото имущество, Кирчо Димитров каза, че по принцип сините приемат духа на закона и са твърдо за разследване на забогателите по съмнителен начин.  По определени текстове обаче са гласували против, тъй като те не са съобразени с други закони и с реалностите. Съмнявам се, че този закон може да се използва за политически натиск върху българския бизнес, не скри опасенията си сливенският депутат.

На въпрос кой проблем на Сливенския избирателен би откроил като най-тревожен, Кирчо Димитров отговори, че според него това е липсата на инвестиции. „Това води до ниски доходи, ниско потребление, липса на средства в общината. Затова апелът ми към кмета е да се търсят инвестиции за град Сливен“, подчерта депутатът, посочвайки, че предстои приемането на второ четене на новия закон за публично-частното партньорство. „Това е една добра възможност за Сливен. Надявам се с общи усилия да върнем духа на нашия град“, заяви синият депутат.


Tags: Кирчо Димитров, Синята Коалиция, СДС

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...