Пресконференции

СДС започва преговори за предстоящите парламентарни избори

20.03.2012

Insert full sizeНационалният съвет на Съюза на демократичните сили даде мандат на ръководството на партията за водене на преговори с дясноцентристките партии за решаване формата на явяване на следващите парламентарни избори. Това заяви председателят на синята партия Мартин Димитров след заседанието на Националния съвет на СДС. Той обясни, че мнението, което е имало преимущество е, че този въпрос трябва да бъде решен на ранен етап.

Той подчерта, че първите разговори е нормално да бъдат проведени в рамките на съществуващата Синята коалиция, а след това да бъде поставен въпроса за нейното разширяване. Димитров допълни, че това е неговото лично становище. В отговор на журналистически въпрос синият лидер бе категоричен, че откакто три години е председател на партията винаги е бил за дясно обединение и защитава тази позиция. Става ясно, че когато това обединение се е случвало по правилния начин е било успешно, каза още той.

Мартин Димитров обясни, че нищо не е константно, защото част от членовете на Националния съвет са поставили въпроса за разширяване на Синята коалиция, който е изключително сериозен. Той ще бъде анализиран и дава възможности в момента, така че разширяването е възможно, допълни той.

Синият лидер подчерта, че СДС и Синята коалиция са най-предвидимите субекти в България и обясни, че с БСП и ДПС няма да се преговаря и няма да се прави никакво правителство, дори то да е експертно. В тази връзка ние много държим уважаемия премиер Борисов да каже дали би направил някакъв вид правителство с БСП – експертно или друго? Също така г-жа Кунева – дали би направила някакво правителство – експертно или не с БСП? Държим и двамата публично да отговорят на тези въпроси, защото не честно да бъдат лъгани избирателите. Да гласуваш за някаква партия, която се прави на центристка, а след това да направи коалиция с БСП. Това вече сме го виждали и това е най-непочтеното политическо действие. Сега е момента всеки да каже къде е границата, защото СДС има много ясни граници, които никога не са прекрачвани за двадесет години, каза в заключение Мартин Димитров. 


Tags: Мартин Димитров, СДС, Национален съвет

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...