СДС Казанлък е против номинацията на бивш кмет за „почетен гражданин“

18.04.2019

Преди два дни Инициативен комитет от граждани и организации, приближени до БСП, предложи бившият кмет от БСП Стефан Дамянов да бъде удостоен със званието „почетен гражданин на Казанлък“.

Първи с остра позиция срещу предложението излезе регионалния представител на СДС в Югоизточен регион Дончо Златев. Той припомни някой от най-скандалните моменти от управлението на екскмета, сред които завишените на двойни и тройни цени храни и горива за детските градини, училищата и общинските институции, както и системната работа за унищожаване на младежките институции в общината.

„Призовавам и дясната общност в града, която тогава беше обединена и се противопостави на случващото се, да се обедини и този път, за да не позволим "амнистирането" на екскмета Дамянов.“, написа Златев в своята позиция.

Областният председател на СДС-Стара Загора и лидер на сините в Казанлък Николай Александров също обяви, че организацията в града на розите е против номинацията му.

„От СДС Казанлък сме твърдо против и не сме съгласни хора олицетворяващи престъпния комунистически режим и ДС да стават Почетни граждани на Казанлък! Бил съм общински съветник по времето на г-н Стефан Дамянов, имахме и много въпроси към него, мога да разкажа доста неща, но като цяло не виждам смисъл. СДС няма да подкрепи тази кандидатура, издигната от ретроградни сили в цвят червен!“, коментира Александров.

Общинският съветник от СДС в местния парламент Владимир Русев също обяви, че ще гласува против по време на сесията в съвета.

„Аз, като общински съветник от СДС Казанлък, ще гласувам против предложението Дамянов да бъде удостоен с титлата "почетен гражданин". След края на двата си мандата той завеща доста тежко наследство на града ни. Ние в СДС винаги сме били критични към неговото управление и няма как да приемем, че то е причина за получаване на най-висшата титла за заслуги към града. Дори напротив - смятаме, че управлението на кмета Дамянов ще бъде запомнено с множество съмнителни сделки и огромен финансов дълг на Общината.“, аргументира решението си Русев.


Tags: Казанлък