Румен Христов: СДС обезателно трябва да присъства в следващия парламент

02.12.2018

През 2019 година в страната предстоят избори най-малко два пъти. Още няма решение на Националния изпълнителен съвет, но личното ми мнение, подкрепяно от много от колегите ми, е, че СДС не трябва да се явява сам. Това каза в Разград председателят на синята партия Румен Христов.

Той и главният секретар Илия Лазаров бяха официални гости на отчетно-изборната конференция на регионалната партийна организация, която включва областите Разград, Силистра, Русе, Велико Търново и Габрово.

Като най-стара и с опит партия, трябва да опитаме да обединим десните партии в идейна коалиция. Най-логично е да потърсим първо контакти с ДСБ, а и с останалите политически формации в Демократична България. За предстоящите европейски избори пред пролетта на 2019-та ще работим здраво за обединение с всички партии от семейството на Европейската народна партия. Още повече, че има апел за пълна мобилизация на нашите симпатизанти и се разчита на Източна Европа да пребори националистите, за да има ЕНП поне колкото сега, че и повече депутати в следващия европарламент.

На местните избори идната есен картинката по места ще бъде различна: нашите общински организации имат пълната свобода за коалиране с всички, с изключение на БСП и ДПС. Задачата ни е много отговорна: като най-голямата извънпарламентарна опозиция сме категорични, че настоящият управленски модел е погрешен и изчерпан. Призвани сме и можем да го променим“, заяви Румен Христов.

„Не сме в цветущо здраве, но сме с много солидно присъствие в страната – с над 200 действащи общински организации, от общо 263 общини в страната. С над 230 общински съветници, 30 общински кмета и кмет на областен град. Трябва да направим всичко възможно да върнем в партията прогонените или обидените през годините наши членове и да върнем пред урните загубените около 500 000 гласа. Това беше грешка и тя трябва да бъде поправена задължително“, обяви партийните планове Илия Лазаров.

Според Румен Христов „няма съмнение, че предсрочни избори ще има“. „Въпросът е: Кога? На този въпрос отговорът е у гражданите. Техните справедливи протести сега доказват, че моделът е сбъркан. Ние ги подкрепяме, но не ги организираме. Когато гражданите категорично заявят, че искат предсрочни парламентарни избори, ние трябва да сме готови. СДС обезателно трябва да присъства в следващия парламент, амбицирани сме да постигнем много добър резултат“, категоричен бе председателят на СДС.

Източник: e-Razgrad


Tags: Румен Христов

Още по темата

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 31.05.2019

Румен Христов: Благодаря от...

Резултатите от Евроизбори 2019 са добра новина за българската демо...

thumb 28.03.2019

Медийни участия на СДС за п...

Участия в БНТ и България Он Ер

thumb 27.03.2019

Шанс за дясното - разговор ...

Видео от "Още от деня"

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Европа е изп...

Участието на председателя на СДС в "Плюс-минус" по Нова телевизия

thumb 18.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 18 март, от 17.30 часа

thumb 16.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 март от 11.10 часа

thumb 26.01.2019

Председателят на СДС Румен ...

Запис на разговора в обзорното седмично предаване

thumb 26.01.2019

Румен Христов пред ТВ "Европа"

Видео с участието на 26 януари

thumb 24.01.2019

Румен Христов: Коалиция с "...

От СДС предлагат и да бъде намален броят на народните представители...