В Камено ще има паметник на Левски

27.07.2018

Insert full sizeБюст-паметник на Васил Левски ще бъде изграден в гр. Камено. Това решиха общинските съветници на вчерашното си заседание.

„Васил Левски е наш голям национален герой. Тук имаме какви ли не паметници, но нямаме паметник на Левски, нямаме на загиналите за Освобождението. Имаме всякакви паметници, например и такъв, на който е посочено, че тук създадена организацията младежите на РМС. Има всякакви абсурди, но най-големите национални герои ги няма“, каза кметът Жельо Вардунски преди няколко месеца, когато обяви инциативата.

Общинските съветници решиха паметника да бъде поставен до читалището в Камено.

Друго предложение на кмета Вардунски също беше прието с мнозинство. Отпадат таксите за детски градини в Община Камено. Млечната кухня също ще бъде безплатна.

По статистика в момента в общината живеят малко над 520 деца, които са на възраст от 3 до 6 години. Едва 280 от тях посещават детските градини. Приходите, които влизат в местната хазна от такси са близо 37 хил лева.

От млечната кухня пък са около 7 хил лева. „Общината може да поеме тези разходи. Нека да изпълним дълга си към децата и да помогнем на родителите“, каза кметът Вардунски.

Целта на Община Камено е да привлече всички деца да посещават детска градина и така да се социализират по-лесно. Още повече, че в момента много неправителствени организации се опитват да трупат дивиденти от факта, че таксите са непосилни за някои от семействата, коментираха и съветници.


Tags: Жельо Вардунски