Божидар Лукарски: Нека спрем да наливаме вода в мелницата на политическите ни опоненти!

13.03.2015

В последните дни политическите ни опоненти атакуват мен като председател на СДС и Реформаторски блок с обвинения в назначения и „преяждане с власт“. Тези атаки идват от хора като Георги Първанов и Мая Манолова, единият от които се слави като „архитект на тройната коалиция“, довела страната ни до спиране на европейските фондовете,  а другия е познат като виден кадровик на червените.

Смятам за неразумно да влизаме в техния тон и в обяснителен режим. Така само  наливаме вода в мелницата на опонентите ни. Но искам да заявя, че категорично не приемам определението, че преяждаме с власт. За разлика от червените ни опоненти, които назначаваха хора на ръководни позиции само на партиен принцип, без нужната експертиза, аз съм готов да застана зад всяко мое предложение.

Всички кандидатури, които съм издигнал са на професионалисти и хора с реформаторска визия. От друга страна, не съм отстранявал хора, които си вършат работата заради партийна принадлежност.

Конкретно, за предложените от мен членове на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев и Константин Райков, съм сигурен, че те са не просто стари седесари, но и признати в своята сфера специалисти. Уверен съм, че работата им в комисията скоро ще бъда оценена.  Подчертавам, че и при двамата, са спазени изискванията на Закона за конфликт на интереси, Закона за политическите партии и Закона за защита на потребителите.

Категорично съм „за“ конкурсното начало и въвеждането на ясни правилата за назначения на държавна служба. Подкрепям усилията на колегите от РБ в парламента в тази насока.  Но в конкретния случай беше необходимо да се съобразим със закона, който не предвижда конкурс. Длъжностите в КЗП са мандатни, председателят и членовете се назначават от Министерски съвет, а провеждането на конкурс носи риска комисията да остане без ръководство.

Искрено призовавам моите колеги от Реформаторския блок, да спрем да наливаме вода в мелницата на политическите ни опоненти с взаимни критики за назначения и уволнения. Нека се концентрираме върху работата за извършване на реформите в страната.  


Tags: Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 10.04.2018

Участие на Божидар Лукарски...

10 април, вторник, от 19.40 часа

thumb 02.04.2018

Божидар Лукарски в ефира на...

На 3 април /вторник/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участ...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...

thumb 06.11.2017

Божидар Лукарски: Обединени...

Обединението на Христо Иванов не е дясно, категоричен бе председате...