Във Велико Търново Божидар Лукарски и представители на националното ръководство на СДС почетоха жертвите на комунистическите репресии

15.02.2015

Insert thumbОбразователната система в България трябва да е обвързана с реалните изисквания на бизнеса, каза във Велико Търново министърът на икономиката Божидар Лукарски. „Не е тайна, че средното и висшето образование бълват огромно количество икономисти и юристи, които не могат да се реализират на пазара на труда. В същото време има недостиг на технически кадри, които да работят в индустрията”, посочи той. Подобряване на бизнес средата, намаляване на административната тежест, насърчаване на инвестициите и подпомагане на малкия и средния бизнес са част от приоритетите на министерството на икономиката.

Божидар Лукарски не пожела да даде оценка за първите сто дни от управлението си на ведомството. „Не би следвало да го правя, защото ще бъде много спекулативно. От различни колеги чух оценки като петици, което ме радва. Независимо от оценката си давам сметка, че трябва да се работи все повече и не трябва да се задоволяваме от резултатите каквито и да са те”, коментира той. По негови думи най- важна е оценката на бизнеса, а не на политическия елит.

Във Велико Търново Божидар Лукарски и представители на местното и националното ръководство на СДС почетоха жертвите на комунистическите репресии. Те положиха цветя пред огромния кръст в парк „Дружба”, който е в памет на кървавите събития от 11 февруари 1945 год. „На този ден са убити без съд и присъда 204 души- голяма част от цвета на интелигенцията в Търново, Плевен и Габрово. Хората са докарани с камиони късно вечерта и са погубени с ножове, кирки и лопати, за да не се чуват изстрели. Тази памет не трябва да се губи, а да се предава на поколенията не с омраза, а с идеята до такива зверства да не се стига никога”, каза областният председател на СДС Мирослав Трифонов. Той заяви, че местното ръководство на партията ще продължи да настоява клетката за разходка на кучета в този район да бъде преместена.

Източник: DarikNews


Tags: Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 10.04.2018

Участие на Божидар Лукарски...

10 април, вторник, от 19.40 часа

thumb 02.04.2018

Божидар Лукарски в ефира на...

На 3 април /вторник/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участ...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...

thumb 06.11.2017

Божидар Лукарски: Обединени...

Обединението на Христо Иванов не е дясно, категоричен бе председате...