Георги Митев: СДС има идеи за промяна

09.05.2013

Insert thumbСлед светлите християнски празници, за нас българите идва друг важен ден, от който зависи бъдещето ни. Само след броени дни ние ще дадем гласа си за хората, които смятаме за най-достойни,тези на които ще поверим съдбите си. Изборът ни трябва да е мъдър и обмислен, за да не преживеем поредното дежа вю.

Ние от СДС призоваваме да гласувате така, че да не се налага само след няколко месеца да излизаме по площадите в търсене на справедливост, издигайки лозунги за достоен живот.

В началото на 90-те години ние поехме пътя на промяната. Искахме свобода, искахме да се разделим с комунистическото минало. Това бяха желанията на хората, това желаеше и СДС. Днес, след 23 години, ситуацията е подобна. Получихме свобода, но мнозина не я разбраха. Помислиха, че им е дадена, единствено, за да задоволят личните си потребности. Държавата беше разграбена, а възмездие няма. Тези, които го обещаха преди четири години, избягаха от властта, забравяйки обещанията си.

Предизборната картина в България е отчайваща. Имената на агенти на ДС се виждат във всички кандидатски листи, изключение правят единствено листите на СДС.

Свидетели сме на скандали с подслушване, липса на морал, чест и достойнство.

Почти във всички партии срещаме лица, преминали през няколко политически формации. Днес тези лица се опитват да ни убедят в моралните си качества, говорят за чисти идеи и предагат решения. Мнозина от тях стартираха политическата си кариера в СДС, смениха няколко партии и идеологии, водени от личен интерес. Да се разчита на подобен тип политици /предатели/ е несериозно.

На фона на тази картина, единствен СДС може да каже:

- в нашите листи няма агенти на ДС

- не сме били в други партии

- не сме се възползвали от власт и служебно положение

- нямаме милиони в сметки зад граница

 

СДС беше двигател на промените в България и има потенциала да изведе страната от поредната криза. Само ние предлагаме реална и изпълнима програма, която ще доведе до повишаване доходите и подобряване качеството на живот.

Нашата политика се основава на дясното – работеща, активна, предприемчива средна класа. За да постигнем това, ние облекчаваме всички режими, които спъват предприемчивостта. Активираме добри закони и премахваме дублиращите се длъжности в администрацията. Гарантираме назначенията чрез професионални конкурси, като спрем  политическото кадруване.

Основа на всяко общество е неговата младеж. Качественото образование е предпоставка за развитието на страната. Затова ние ще увеличим бюджета за образование. Ще регламентираме включването на бизнеса в образователния процес и развитието на учебните програми.

Ние искаме качествена и достъпна медицинска помощ. Това лесно може да бъде постигнато чрез премахване монопола на Здравната касаи създаване на конкурентни Здравни каси. Провеждане на прозрачна лекарствена политика. Ще превърнем в реално действие принципа „парите следват пациента”, като гарантираме свободният избор на лечебно заведение.

СДС има идеите, изработените политики и хората, които да направят промяната. Ние не обещаваме нереални увеличения на заплати и пенсии, ние ще дадем възможност на хората да работят и сами да увеличат доходите си. Ще защитим техните интереси като премахнем „минималната работна заплата” и въведем минимално почасово заплащане по браншове.

Ние от СДС заставаме с чисти лица, защото знаем, че всичко това е възможно и имаме потенциала да го направим.

 

 

 


Tags: СДС, Георги Митев

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 31.03.2017

Божидар Лукарски: Трябва да...

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като пораже...

thumb 25.03.2017

Божидар Лукарски: На 26 мар...

Най-добрият сценарий е дясно-центристко правителство. Само такова у...

thumb 22.03.2017

Филип Кирев: Длъжници сме н...

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част о...

thumb 22.03.2017

Участие на Божидар Лукарски...

Участие на председателят на СДС и водач на КП "Реформаторски блок -...

thumb 20.03.2017

Костадин Марков: Влизането ...

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” подари атрактивно шоу ...

thumb 20.03.2017

Божидар Лукарски: РБ се офо...

Реформаторският блок се оформи като център и обединител на автентич...

thumb 17.03.2017

Божидар Лукарски: Служебния...

Каузата на коалиция "Реформаторския блок - Глас Народен" на тези и...

thumb 18.03.2017

СДС и Реформаторски блок - ...

Коалиция "Реформаторски блок-Глас Народен" почете паметта на жертви...

thumb 16.03.2017

Традиционно шествие-поклоне...

На 18 март / събота / 2017г. Съюзът на демократичните сили – Ловеч ...