Костадин Марков: В СДС сме като 300-тата спартанци на Термопилите

01.05.2013

Insert full sizeКостадин Марков водач на листата на Съюза на демократичните сили в 2 МИР Бургас

В СДС сме като 300-тата спартанци на Леонид, които са спрели варварските орди на Термопилите и са спасили демокрацията.

Според алтернативните исторически източници, 300-тата смели мъже са били предадени от черничък пастир - вегетарианец, обичащ теменужките. Те са оставили костите си на прохода на демокрацията, но тяхното геройство е вдъхновило демократичните армии да се обединят и да победят варварите, които са погазвали човешките свободи и са репресирали, подслушвали и заплашвали хората.

 Ние от СДС нямаме намерение да оставяме костите си на прохода на демокрацията. Историята ще бъде променена. Ще удържим прохода на демокрацията още на тези избори, докато дойдат армиите на обединената десница. Тя рано или късно ще се случи.

 Пораженията върху психиката на българите години наред ще бъдат неизлечими заради ченгеджийницата, в която сме принудени да живеем. Няма как тези скандали да не се отразят на изборните резултати.  Повече изслушване, по-малко подслушване – това е основният принцип на СДС.

 Истинските седесари не могат да бъдат част от партия с «батка», който взима решенията вместо всички останали, а колективните органи имат само съвещателен характер.

Не могат да бъдат част и от партия с командир, пред когото всички стоят като пред Сюлейман Великолепни и чакат да чуят безгрешните му постулати. Той твърди, че е демократ, а допуска в листите си агенти от Държавна сигурност.

Истинските седесари не могат да застанат и зад объркани женици, които по време на огромния митинг на Орлов мост през 1991-ва са си пили питието вкъщи, а след това се опитаха да откраднат тази част от историята на СДС.

 СДС винаги е била партия, която представлява свободните хора. Най-лесно е да делегираш правото си да мислиш и правото си да взимаш решения на поредния «спасител» и да кажеш „Нека той решава вместо мен". Само че тогава България винаги ще е на това положение. Най-сетне трябва да вземем нещата в свои ръце, т.е свободните хора да се съберем и заедно да измъкнем България от кризата.

 Винаги съм се гордял и винаги ще се гордея, че съм част от Съюза на демократичните сили. Защото това е партията, която осъществи прехода към демократична България, към пазарна икономика, която сложи България по пътя към Европейския съюз и НАТО, която въведе икономическата стабилност, крепяща ни и до днес. Дори да го няма Съюза на демократичните сили, винаги ще си остана седесар, защото това не е партийна принадлежност, а състояние на духа, манталитет.

Знам че тази общност на свободни хора, която е СДС, винаги ще си остане такава. Независимо дали ще бъдем 300-тата спартанци, или огромна армия, която ще води България в правилната и демократична посока.

 


Tags: Костадин Марков, Бургас, СДС, 2 МИР

Още по темата

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 23.04.2018

Антон Койчев: СДС трябва да...

Председателят на СДС-София д-р Антон Койчев обяви в студиото на Bul...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...