СДС откри своята кампания в Плевен

18.04.2013

Insert thumbЛидерът на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов откри кампанията за парламентарните избори в Плевен. „Нашата листа в този район е от хора - професионалисти, които не са участвали в корупционни управления и са представители на местни общини”, каза председателят на синята партия.

За разлика от ГЕРБ и БСП, които правят пищни кампании с концерти и автобуси с „платена” публика, пред която да представят големите си постижения, ние искаме през този месец до 12 май да се срещнем с повече български граждани навсякъде в страната, за да си говорим очи в очи за реалните проблеми на регионите и на хората по места.

Ние сме доказали, че в трудни времена Съюзът на демократичните сили е извеждал страната от кризата, ние сме посочвали целите на националното ни бъдеще и развитието на страната. Съюзът на демократичните сили в тази форма – възстановен като съюз от партии и движения, е наистина формулата, която ще даде една истинска обединена десница в следващия парламент.

В 42-ия парламент СДС не само ще има парламентарна група, но и ще е гарант за това, че модернизацията на страната е необратима. Ние ще се борим с монополите, защото те са навсякъде. Не само в енергетиката, монополите са и в здравната каса, в търговските вериги, в земеделието. Монополи има и в политиката. И точно тези монополи се обслужват от онези политически глашатаи, които твърдят, че трябва да се гласува само за двете най-големи партии, защото иначе гласът ти отива напразно. Това е огромна лъжа. Затова България е демократична държава, защото всеки български гражданин има право да избира кой да го управлява. В противен случай може би трябва да върнем отново член Първи от конституцията, където има една партия, която печели с 99.99%. Съюзът на демократичните сили ще отстоява с всички сили правото на всеки български гражданин свободно да избира, завърши лидера на сините.

 На тези избори ние се изправяме срещу една тежка машина на политическия октопод. Тази машина на политиците, които неискат промяна на статуквото. Нашият съюз е алтернатива на монополите в икономиката и политиката, каза Петя Ставрева, председател на Обединени земеделци по време на събитието.

Смятам, че времето за експерименти и за популизъм свърши. Политиката на обещанията и оправданията, която гледаме вече 23 години от безкрайния преход, трябва да отстъпи място на политиката на действието. Политиците, които са абонирани за Парламента, да отстъпат място на можещи и кадърни личности, които съ държавнически подход и грижа за хората, гласували им доверие да приемат закони и да реформират България. Защото ние сме част от Европейския съюз от седем години, но европейци ли сме по доходи, възможности и самочуствие, освен по лична карта. И това е голямото предизвикателство пред всички демократични организации и пред нашия съюз, завърши лидера на Обединени земеделци Петя Ставрева.

видео БНТ

 

 


Tags: д-р Мариана Лазарова

Още по темата

thumb 10.05.2013 - Плевен

Д-р Мариана Лазарова: Само ...

СДС e единственият политически гарант за свободен избор и връщане ...

thumb 26.04.2013 - Плевен

Проблемите на образованието...

Водачът на листата на коалиция СДС за 15 Плевенски МИР д-р Мариана ...

thumb 11.04.2013 - Плевен

Само местни хора в кандидат...

Своята кандидат-депутатска листа за избори 2013 в 15-ти Плевенски М...