Регионална политика

2 в 1 - избори и референдум за цигарите иска СДС

05.02.2013

2 в 1 - избори и референдум относно пълната забрана за тютюнопушене, иска СДС, обяви общинският лидер на партията в Ловеч Иван Арабаджиев. По думите му, това може да стане на 7 юли, за когато е насрочен вотът за парламент, и тогава разходите ще нараснат единствено със средствата за отпечатване на бюлетини за допитването. До средата на май ще се събират подписи.

"Първият демократичен референдум беше пълен провал, и то за инициаторите от БСП", заяви Арабаджиев. Той припомни, че сините го бойкотираха, защото „беше противоконституционен, Народното събрание зададе въпроса по такъв начин, че не само обърка хората, но и от него не последва никакъв политически акт или документ, който да бъде императивно решен в парламента".

"Организаторите на референдума се опитаха да си измият ръцете чрез допитването, защото въпросът за АЕЦ трябваше да бъде решен от самите тях - от БСП", каза областният лидер на СДС д-р Георги Митев. По думите му, 80-те процента негласували са „жесток шамар към българската политическа система". Затова темите на референдума трябва да бъдат общодостъпни, за да може всеки да се произнесе по тях, счита д-р Митев


Tags: Иван Арабаджиев

Още по темата

thumb 10.04.2013 - Ловеч

Коалицията СДС – реален изб...

Днес, коалиция Съюз на демократичните сили представи листата си за ...