Единадесетокласникът от Пазарджик Цветелин Дерменджийски ще посети Европарламента

07.06.2012

primary thumb

  За втора поредна година МСДС – Пазарджик организира конкурс за есе на тема „Разширяването на Европейския съюз: За и Против”.Инициативата е с активната подкрепа на евродепутата от Синята коалиция Надежда Нейнски. Според нея подобни инициативи поддържат интереса на младите хора към образованието, литературата и езика и развиват  гражданската им позиция.”Интересът на младите хора към конкурса ни радва.Представените творби са много добри.” – сподели председателят на младежкия съюз на СДС в града Любен Точков.

     Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, спечели единайсетокласника от гимназия „Иван Аксаков” в Пазарджик Цветелин Дерменджийски. Негови подгласници в състезанието са Хари Павлов от 12 – ти клас на Математическата гимназия в града и Виктория Стоилова – единайсетокласничка от ЕГ „Бертолт Брехт”, които взеха парични награди съответно по 300 и 200 лева.

    На церемонията по награждаването присъства и миналогодишната победителка в конкурса – абитуриентката Вержин Хугасян, която сподели впечатленията си от своето посещение в Европарламента.


Tags: Конкурс есе, Пазарджик