„Синята коалиция” с 24 предложения за инвестиционната програма на В. Търново

01.02.2012

Insert thumb24 ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДСТАВИХА общинските съветници от „Синята коалиция” Мирослав Трифонов и Камен Алексиев на пресконференция вчера.

  Местните ръководства на СДС и ДСБ, които са коалиционни партньори, предлагат всеки новороден жител на община Велико Търново да получи срочен банков депозит от 500 лв. Според тах сумата за депозита може да бъде осигурена спокойно от общинския бюджет. Освен това сините настояват за отпускане на средства, с които да бъде подменена дограмата на основните училища в Килифарево, Дебелец и Ресен. Те предлагат още да се предвидят пари за санирането на детските градини „Слънце” и „Ален мак”, както и за направата на тротоари между кварталите „Зона В” и „Бузлуджа”, а също и в промишлената зона на Велико Търново. Сред останалите предложения са да се проектират спортни площадки в два от кварталите на старата столица, ремонт на спортната зала „Юнак” и козирката на стадион „Ивайло”, изграждане на детска градина в „Зона В”, ремонт на няколко търновски улици, чийто състояние е много лошо, изграждане на земеделско тържище и осигуряване на 40 000 лв. за общинската програма „Ин витро”.

 Предложенията на „Синята коалиция” за годишната инвестиционна програма на общината са съобразени с предложения на граждани. В продължение на няколко седмици жители на старата столица имаха възможност да дават своите предложения и идеи на сайта на СДС, както и в офиса на партията в старата столица. Дори се обсъжда идея гражданите, които са били активни със свои предложания, да бъдет покакени на следващия общински съвет на синята партия.

Елена ЧАМУРКОВА

в-к Борба


Tags: Камен Алексиев, Мирослав Трифонов

Още по темата

thumb 13.09.2015

Реформаторите се регистрира...

Кандидатът на РБ за кмет на община Велико Търново Мирослав Трифонов...

thumb 11.09.2015

Мирослав Трифонов: РБ е гот...

Кандидатът за кмет на Реформаторския блок и областен председател на...

thumb 07.07.2015

Мирослав Трифонов е кандида...

Мирослав Трифонов е кандидатът за кмет на Реформаторския блок във В...