Мариана Даракчиева: „Вратата на експеримента за обединяване на дясното трябва да бъде затворена”

07.01.2012

Вестник „100 Вести” Габрово
7 януари 2011 г.
Минка Минчева

След провеждането на местните и президентски избори се направиха много анализи за политическата обстановка в страната и готовността на политическите партии да участват в предстоящите парламентарни избори, независимо кога ще се проведат – дали още през 2012 или през 2013г., когато изтича мандатът. Но началото на всяка година е повод за равносметка и определяне на приоритетите, Какви ще са за СДС, коментира за „100 Вести” председателят на Областният съвет на партията в Габрово Мариана Даракчиева.

- Г-жо Даракчиева, най-напред да Ви попитам какво си пожелахте на Нова година?

- Да бъда здрава и да имам сили да работя за Габровския край. Не само на себе си, а и на всички жители от региона пожелавам да продължаваме да мечтаем и да носим жива надеждата за доброто и красивото.

- Много често то е част от това, което сме оставили след себе си. И в тази връзка като каква ще определите изминалата вече 2011 г.?

- Преминавайки подзнака на местните и президентски избори, изминалата 2011 година бе период, през който СДС и нашите структури в Габровска област имаха нелеката задача да консолидират и обогатят с нови идеи хората, които вярват, че ние имаме сили да участваме активно в обществено-икономическия, политическия и културен живот. Бяха направени много усилия за консолидиране на дясното пространство. От многото опити, които се направиха в това отношение, лично аз стигам до извода, че вратата на експериментите трябва да бъде затворена. Резултатите от изборите ме карат да мисля, че вече е необходим съвсем нов подход за обединяване на нашите симпатизанти и най-вече на младото поколение.

- Как ще стане това?

- Най-вече със стабилизиране на Младежката организация на СДС, създаване на нови структури и тяхното заздравяване, привличане на хора с доказан добър авторитет в обществото. Трябва да работим така, че нашите нови идеи за развитието на региона да достигат до максимален брой симпатизанти. Категорична съм, че хората, които по един или друг начин са уронили авторитета на СДС, трябва вече да знаят, че място за политически предатели няма. В най – скоро време ще изготвим и нашата нова стратегия за участие в предстоящите парламентарни избори през 2013 г. Смятам да организираме срещи, от които да чуем мнението на хората и да станем съпричастни къмтехните проблеми. Това е не лека задача, но ниеимаме организационния опит, хората и силите да я реализираме.

- Освен подготовка за участие в предстоящите парламенатарни избори, кои ще са другите приоритети на СДС през настоящата година?

- Преди всичко ние ще работим за финансовата стабилност, което означава подкрепа на малкия исреден бизнес. Вече са внесени промени в Закона за ДДС в частта му, отнасяща се до касовите апарати. Това, което ние предлагаме, е да бъдат задължени юридическите лица, регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати с НАП. Това, което днес е необходимо на малкия и средния предприемач, е да се гарантират стимули и добра среда, а не отново да бъде поставен на колене в тежката финансово-икономическа криза. Смятаме, че над 20% от тези, които трябва да подменят касовите апарати, няма да имат възможност да закупят нови касови апарати и това ще доведе или до закриване на техните малки магазинчета, или до преминаване в сивия сектор.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор