Отчетно-изборна кампания в структурата на СДС

03.06.2010

 

РЕШЕНИЕ НА НС на СДС,

провел се на 18.5.2010г.

Във връзка с предстоящата отчетно-изборна кампания в структурата на СДС и на основание §3 от ПРЗ на Устава на СДС, Националният съвет на СДС взe следните решения:

 1. Отчетно-изборни конференции на общински (районни) организации на СДС:

- Общинските (районните) организации на СДС, съставени от над 30 члена към 18.5.2010г., провеждат отчетно-изборни общински конференции най-късно до 31.7.2010г.;

- Общинските (районните) организации на СДС, съставени от по-малко от 30 члена към 18.5.2010г., провеждат отчетно-изборни общински конференции най-късно до 15.9.2010г. Организациите, които към 1.9.2010г. не отговарят на изисквания от Устава минимум от членове за пълноправна общинска организация, ще бъдат обявени за „подпомагани", съгласно чл. 90, ал.2 от Устава на СДС и за тях ще влязат в сила хипотезите на чл. 90, ал.3 и ал.4 от Устава на СДС;

- Предложение на дата за съгласуване от НИС за отчетно-изборна общинска (района) конференция се подавава минимум две седмици предварително от областния секретар на организацията чрез Главния секретар, след решение на Общински (районен) съвет. Дата за отчетно - изборна общинска (района) конференция се съгласува от НИС на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно-изборните събрания на всички клубове, съставящи общинската (районната) организация на СДС;

 2. Отчетното-изборни конференции за избор на Председател и Заместник - председатели на градските съвети на СДС в градовете Пловдив и Варна:

- Отчетно-изборните градски конференции за избор на Председател и Заместник - председатели се провеждат най - късно до 31.7.2010г.

- Предложение на дата за съгласуване от НИС за отчетно-изборна градска конференция се подавава минимум две седмици предварително от Областния секретар на организацията чрез Главния секретар, след решение на Градския съвет. Дата за отчетно-изборна градска конференция се съгласува от НИС на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно-изборните конференции на всички структури, съставящи градската организация.

 3. Отчетно-изборни Областни съвети /Градски съвет за гр. София/ за избор на Председател и Заместник - председатели на Областен съвет:

- Отчетно-изборните областни съвети за избор на Председател и Заместник - председатели се провеждат най - късно до 15.9.2010г.

- Предложение на дата за съгласуване от НИС за отчетно-изборен областен съвет се подавава минимум две седмици предварително от Председателя на организацията чрез Главния секретар, след решение на Областния съвет. Дата за отчетно-изборен Областен съвет се съгласува от НИС на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно-изборните събрания на всички общински (районни) организации на СДС, съставящи областната организация.

 4. Всички кандидати за изборни позиции в структурата на СДС попълват предварително анкетна карта на СДС с актуализирана информация за себе си. Анкетните карти на кандидатите са неразделна част от протокола за съответния избор.

5. Избор на представители в Национален съвет от областта се извършва след формирането на обласните съвети, съгласно Устава на СДС, но не по-късно от 15.9.2010г. 

 6. Съставът на Националния съвет на СДС се конституира съгласно Устава на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно - изборните областни съвети и избор на членове на Национален съвет на всички областни организации на СДС, но не по-късно от 30.9.2010г.

 7. Главният секретар изготвя методически указания на база Устава и правилниците към него за отчетно-изборната кампания в структурата на СДС.

СЪГЛАСУВАНИ ДАТИ НА ОТЧЕТНО-ИЗБОРНИ СЪБРАНИЯ

НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ И РЕШЕНИЯ:            МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ:

 


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България