ПРОЦЕДУРНИ ПРАВИЛА ЗА ИЗДИГАНЕ НА КАНДИДАТИ НА СДС

09.02.2009

 

 

Приети от Националния съвет на СДС  на 09 март 2009 г.

 

І. Процедурите за номинация са:

І.1.Номиниране;

І.2.Избор.

 

ІІ. Всеки кандидат за член на европейския парламент от Република България и за народен представител в 41 Народно събрание на Република България, попълва следните документи по образец:

  • анкетна карта;
  • заявление за съгласие;
  • декларация за политическа лоялност;
  • декларация за непринадлежност към структурите на Държавна сигурност или РУМНО на ГЩ на БНА, БСП (БКП) и сателитните им организации;
  • декларация, че кандидатът отговаря на изискванията на изборното законодателство;
  • свидетелство за съдимост (в оригинал).

Същите се подават до органа, предвиден да номинира за съответната длъжност.

ІІІ. Органи номиниращи кандидати за съответната длъжност са:

ІІІ.1.За членове на Европейския парламент от Република България - НКВИ внася в Националния съвет на СДС листата на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България, основаваща се на предложенията, направени от общинските организации и национални съюзи. Националният съвет на СДС със свое решение утвърждава окончателно изборните листи.

 Срок до 25.03.2009 г.

 ІІІ.2.За народни представители в 41 Народно събрание на Република България - във всеки избирателен район /ИР/ общинските съвети /ОС/ на СДС със свое решение, по предложение на клубовете на своя територия, предлагат кандидати. Протоколът от заседанието на общинския съвет на СДС, с направените предложения, в тридневен срок се изпраща в НКВИ, а копие от същия - до съответния Областен съвет. НКВИ внася в Националния съвет на СДС обща листа на кандидатите, подредени по азбучен ред. Националният съвет на СДС окончателно утвърждава кандидатите за народни представители в 41 Народно събрание на Република България  за всеки един ИР.

 

 Срок до 25.03.2009 г.

 ІV. Националният съвет със свое решение определи 11.04.2009 г. за обща дата за провеждане на вътрешнопартийните избори по т. ІІІ.1. и ІІІ.2. за цялата страна.

V. Броят на кандидатите в окончателните листи за избор на членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители в 41 Народно събрание на Република България, не може да надвишава два пъти броя на мандатите за съответния ИР.

VІ. В случай на получен равен брой гласове за двама или повече кандидати за членове на Европейския парламент от Република България или за народни представители в 41 Народно събрание на Република България, се извършва гласуване в Националния съвет на СДС за окончателното им подреждане в проекто-листата.

 VІІ. Резултатите от вътрешнопартийните избори са окончателни за определянето и подреждането на кандидатите в избирателния район.

  VІІІ. Всеки кандидат на СДС за народен представители в 41 Народно събрание на Република България може да се кандидатира в не повече от два избирателни района.

   ІХ. Изключения от тези правила се допускат само в случаите на промяна на изборното законодателство от Народното събрание на Република България и в съответствие с разпоредбите на чл. 88 от Устава на СДС.

 


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България